Ontwerpbestemmingsplannen‘Uiterweg 401 – wijziging woning en woonarken’ en ‘6e herziening Woonarken – Uiterweg 93ws4’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat met ingang van 20 oktober 2017 tot en met 30 november 2017 het ontwerpbestemmingsplan ‘Uiterweg 401 – wijziging woning en woonarken’ inclusief de bijlagen ter inzage ligt. Tegelijkertijd ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘6e herziening Woonarken – Uiterweg 93ws4’ ter inzage, dat in samenhang met voornoemd bestemmingsplan wordt voorbereid. Een ieder kan tijdens deze periode een zienswijze over de inhoud van de ontwerpbestemmingsplannen naar voren brengen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplannen

Het bestemmingsplan ‘Uiterweg 401 – wijziging woning en woonarken’ voorziet in de herinrichting van het perceel Uiterweg 401-403 (inmiddels hernummerd tot 401). Daarbij wordt onder meer het inmiddels gesloopte dubbele woonhuis vervangen door één vrijstaande woning met bijbehorende voorzieningen en worden twee bestaande permanent bewoonde woonarken verplaatst en vernieuwd. Aan de Uiterweg 93 liggen momenteel meerdere woonarken die permanent bewoond mogen worden op grond van het vigerende bestemmingsplan 'Woonarken'. De woonark met het adres Uiterweg 93ws4 is daar één van. Deze woonark wordt ook vernieuwd en verplaatst naar het perceel Uiterweg 401.

Om te voorkomen dat de bestaande ligplaats aan de Uiterweg 93ws4 opnieuw kan worden benut, en hierdoor feitelijk een uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor permanente bewoning in de gemeente Aalsmeer plaatsvindt, wordt voor deze locatie een apart bestemmingsplan voorbereid. Door middel van het bestemmingsplan ‘6e Herziening Bestemmingsplan Woonarken - Uiterweg 93ws4' wordt deze ligplaats verwijderd.

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.09AD-OW01 respectievelijk NL.IMRO.0358.11G-OW01 en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm;

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

  • in papieren vorm bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Uiterweg 401 – wijziging woning en woonarken’’ en/of ontwerpbestemmingsplan ‘6e herziening Woonarken – Uiterweg 93ws4’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben in de stukken en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Aalsmeer, 19 oktober 2017

Naar boven