Bestemmingsplan “Warnsveld, Lochemseweg 22”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 20 oktober 2017 tijdens de algemene openingstijden bij het omgevingsloket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “Lochemseweg 22, Zutphen” en anterieure overeenkomst

Het bestemmingsplan wijzigt de huidige bestemming “Agrarisch gebied met natuur- en landschapswaarden’ met aanduiding ‘agrarisch bouwperceel’ naar de bestemming “Wonen”.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Lochemseweg 22 te Warnsveld

Ongewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 9 oktober 2017 met betrekking tot de regels en de verbeelding ongewijzigd vastgesteld.

Besluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek bij de ontwikkeling die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, blijkt dat de geluidsbelastingen vanwege wegverkeer van de NN346 op de gevels van de woning hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Burgemeester en wethouders van Zutphen hebben op basis van artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld tot 53dB.

Anterieure overeenkomst

Conform artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt dat ten behoeve van deze ontwikkeling er op 21 juni 2017 een anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt bij de stukken ter inzage bij het loket van het gemeentehuis. Tegen de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of een bezwaarschrift worden ingediend.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen.

Beroep kan tot en met 30 november 2017 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

Het bestemmingsplan “Lochemseweg 22, Zutphen” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket tijdens de algemene openingstijden. Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl/plannenterinzage. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO. 0301.bp1412Lochemsewg22-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO. 0301.b p1412Lochemsewg22-vs01

Zutphen, 19 oktober 2017

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven