Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project RijnlandRoute, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit Watervergunning Hoogheemraadschap Rijnland

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A44 RijnlandRoute is onderstaand ontwerpbesluitgenomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

Het betreft een ontwerpbesluit (V65375), op aanvraag van Comol5, van het Hoogheemraadschap van Rijnland voor een watervergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet, het Waterbesluit, de Waterregeling, de Waterverordening Rijnland en artikel 3.3, eerste lid van de Keur van het Hoogheemraadschap van Rijnland, voor het slopen, verbreden en hebben van een brug (KW10) ter plaatse van de A44 over de Oude Rijn.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 oktober 2017 tot en met 30 november 2017 ter inzage in het kantoor van het Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden. U kunt het ontwerpbesluit tijdens kantooruren inzien. Hiervoor dient telefonisch een afspraak gemaakt te worden (nummer 071 – 306 30 63).

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 20 oktober 2017 tot en met 30 november 2017 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het Hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD Leiden. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u bellen naar telefoonnummer 071 – 306 30 63.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u bellen naar telefoonnummer 071 – 306 30 63.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven