Regeling van de Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 10 oktober 2017, 2017-0000195388, directie Financiële Markten, tot wijziging van de Regeling bekostiging financieel toezicht 2017 in verband met een technische correctie

De Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 13, negende lid, van de Wet bekostiging financieel toezicht;

BESLUITEN:

ARTIKEL I

In artikel 2, eerste lid, van de Regeling bekostiging financieel toezicht 2017 wordt in de toezichtcategorie ‘Effectenuitgevende instellingen: markt’ in de kolom ‘bandbreedtes’ telkens ‘Personen als bedoeld in artikel 5:25i, eerste lid, artikel 5:33, eerste lid, onderdeel a, of artikel 5:60, eerste lid, onderdeel a, van de Wet op het financieel toezicht’ vervangen door: Personen als bedoeld in artikel 3, eerste lid, onderdeel 21, van verordening (EU) nr. 596/2014 of artikel 5:33, eerste lid, onderdeel a, van de Wet op het financieel toezicht.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 2 juni 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

TOELICHTING

In de Regeling bekostiging financieel toezicht 2017 was abusievelijk bij een van de toezichtcategorieën een verouderde opsomming van onder toezichtstaande personen opgenomen. Het betreft de categorie ‘Effectenuitgevende instellingen: markt’.

In de Regeling werd verwezen naar de artikelen 5:25i en 5:60 van de Wet op het financieel toezicht. Deze artikelen zijn echter in 2016 komen te vervallen met de implementatie van de verordening (EU) nr. 596/2014 (MAR). De verplichtingen voor de uitgevende instellingen volgen nu uit die verordening en niet meer uit de Wet op het financieel toezicht. In bijlage II bij de Wet bekostiging financieel toezicht is met de implementatie van de verordening MAR bij de toezichtcategorie ‘Effectenuitgevende instellingen: markt’ de verwijzing naar de artikelen in de Wet op het financieel toezicht reeds vervangen door verwijzingen naar artikelen in de verordening MAR. Deze wijziging was ten onrechte niet meegenomen in de Regeling bekostiging financieel toezicht 2017. Dit is met onderhavige regeling hersteld.

De wijziging heeft geen inhoudelijke gevolgen en is dus niet van invloed op de personen die onder de toezichtcategorie vallen.

Aan deze regeling is terugwerkende kracht verleend tot en met het moment van inwerkingtreding van de Regeling bekostiging financieel toezicht 2017. Het betreft een technische correctie die vanaf de inwerkingtreding van de regeling al opgenomen had moeten worden.

De Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Naar boven