Terinzagelegging Ontwerp Structuurvisie openbare ruimte ‘Haarlem 2040: groen en bereikbaar’

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem maken bekend dat de Ontwerp Structuurvisie openbare ruimte ‘Haarlem 2040: groen en bereikbaar’ met ingang van 18 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Conform het plan van aanpak en inhoudelijk in lijn met eerdere besprekingen met de commissie Beheer en Ontwikkeling heeft het college na participatie met de stad en de resultaten uit het milieueffectrapport een Ontwerp Structuurvisie opgesteld; ‘Haarlem 2040, groen en bereikbaar’.

Haarlem wil binnen de regio een aantrekkelijke, gezonde en bereikbare stad zijn. Met deze Ontwerp Structuurvisie openbare ruimte wil Haarlem de kwaliteit en beleving van de openbare ruimte verbeteren. Een stad met een prettige openbare ruimte. Een stad die de Haarlemmers en bezoekers verbindt met elkaar, het buitengebied en de natuur. Haarlem is ook een welkome stad voor bezoekers. Haarlem is economisch en sociaal sterk verbonden met de regio. Dat vereist een slimme afhandeling van regionale verkeersstromen en goede verbindingen voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer en autoverkeer.

Het college besluit de Ontwerp Structuurvisie openbare ruimte (inclusief het milieueffectrapport) gedurende zes weken vrij te geven voor inspraak, nadat de commissies Beheer en Ontwikkeling zijn gehoord.

Het vaststellen van een structuurvisie is een bevoegdheid van de raad ingevolge artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het college is belast met de voorbereiding daarvan.

Terinzagelegging

De Ontwerp Structuurvisie openbare ruimte “Haarlem 2040: groen en bereikbaar” ligt samen met het milieueffectrapport met ingang van 18 augustus tot en met 28 september 2017 ter inzage in de publiekshal, Zijlvest 39. Kijk hier voor de openingstijden. Ook digitaal kunt u de Ontwerp Structuurvisie, het milieueffectrapport en de bijhorende bijlage raadplegen via de besluitenlijst van de B&W vergadering van 20 juni.

Zienswijze

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze indienen, waarna wordt beoordeeld of de zienswijzen aanleiding geven om de Ontwerp structuurvisie te wijzigen. Een zienswijze voorzien van datum, naam, adres, woonplaats, kunt u sturen naar:

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Gemeente Haarlem t.a.v. mw. A. de Groot / Postbus 511 / 2003 PB Haarlem.

  • U kunt ook per mail reageren via sor@haarlem.nl onder vermelding van inspraak Structuurvisie openbare ruimte.

Meer informatie via mw. de Groot 023 5113044 of mw. Tempelman 023 5115112.

Vervolg

Na 28 september 2017 zullen de zienswijzen voorzien van commentaar aan de gemeenteraad worden aangeboden. Waarschijnlijk in december 2017 stelt de gemeenteraad de structuurvisie vast.

De vaststelling wordt ook bekend gemaakt. Tegen de visie kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. De visie heeft namelijk geen rechtstreekse rechtsgevolgen, maar vormt een leidraad en toetsingskader voor plannen die dat wel hebben.

Naar boven