Ontwerp wijzigingsplan ‘Moerasblokken 2 en 3 Groot Mijdrecht Noord Oost’ en bekendmaking besluit geen opstelling milieueffectrapportage

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken bekend dat zij het voornemen hebben om, met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, medewerking te verlenen aan een wijzigingsplan voor het veranderen van de bestemming ‘agrarisch’ naar ‘natuur’ op percelen tegenover Proostdijerdwarsweg 12 in Waverveen.

Burgemeester en wethouder van de gemeente De Ronde Venen maken tevens bekend dat er door de provincie Utrecht een notitie milieueffectrapportage beoordeling Groot Mijdrecht Noord-Oost, is ingediend en dat zij op basis hiervan en naar aanleiding hiervan hebben besloten dat op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer géén milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld bij de voorbereiding van het wijzigingsplan voor natuurontwikkeling.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit wijzigingsplan en de bijbehorende stukken en het besluit dat geen milieueffectrapportage hoeft worden opgesteld, liggen voor iedereen ter inzage vanaf 28 juli 2017 voor een periode van zes weken bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.

Omschrijving plan

Het wijzigingsplan betreft het veranderen van de bestemming ‘agrarisch’ naar ‘natuur’ om de ontwikkeling van natuur mogelijk te maken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen op het ontwerpbesluit voor het wijzigingsplan een zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Deze zienswijze kan naar keuze mondeling of schriftelijk kenbaar worden gemaakt.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, T. 0297 29 17 81.

Geen bezwaar en beroep

Tegen een besluit om af te zien van een milieueffectrapport staat in dit geval geen bezwaar en beroep open. De Raad van State heeft eerder bepaald dat sprake is van een zogenaamde beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit. Volgens artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht is een dergelijke beslissing niet vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij ze de belanghebbende – los van het voor te bereiden besluit tot vergunningverlening – rechtstreeks in zijn belang treft. In eerdere uitspraken heeft de Raad van State bepaald dat omwonenden en bijvoorbeeld milieuverenigingen niet als direct belanghebbenden worden gezien. Indien zij van mening zijn dat de omstandigheden waaronder de activiteit wordt verricht, wel leiden tot aanzienlijke milieueffecten, dan dienen zij dit aan de orde te stellen in de vergunningprocedure.

Naar boven