Doorstrepen van de zoekzones voor wonen in de Structuurvisie Berkelland

Logo Berkelland

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben besloten het ontwerp van de “Structuurvisie Berkelland 2025, wijziging 2017” ter inzage te leggen.

Op 26 oktober 2010 heeft de gemeenteraad van Berkelland de “Structuurvisie Berkelland 2025” vastgesteld. In deze structuurvisie worden ‘zoekzones wonen’ aangeduid. Deze zoekzones komen voort uit de Streekplanuitwerking Zoekzones van Gedeputeerde Staten van Gelderland (2006). Dit beleid is inmiddels achterhaald door nieuw beleid en nieuwe besluiten.

De gemeenteraad heeft op 28 juni 2011 al een besluit genomen over de zoekzones. Hierin staat dat ontwikkeling van woningbouwlocaties in de zoekzones wonen niet meer voor de hand ligt en hooguit in zeer beperkte mate nog kan worden overwogen. Ook is aangegeven dat bij een herziening van de Structuurvisie Berkelland 2025 kan worden besloten om de zoekzones wonen op de plankaart van de structuurvisie te wijzigen. Dit is nu actueel, met het opstellen van de Structuurvisies Wonen voor de afzonderlijke kernen.

Met deze aanpassing van de structuurvisie worden de aanduiding ‘zoekzones wonen’ op de plankaart en de bijbehorende teksten, onder andere in paragraaf 3.3.1, van de Structuurvisie Berkeland 2025 doorgestreept. Dit, ter verduidelijking van het al ingezette beleid.

Inzage

Het ontwerp voor de wijziging van de structuurvisie ligt ter inzage van 28 juni tot en met 8 augustus 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie en het ontwerp voor de wijziging van de structuurvisie kunt u ook inzien op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt de stukken ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van dit plan is: NL.IMRO.1859.SVBKL20170005-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerp voor de wijziging van de structuurvisie. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer C.D.A.M. Nieuwenhuis, telefoon 0545 – 250 250.

Naar boven