Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 22 juni 2017, nr. 2017-0000302535, houdende wijziging van de Regeling energieprestatievergoeding huur in verband met de jaarlijkse indexering van de maximale bedragen van de energieprestatievergoeding

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 2, vierde lid, van het Besluit energieprestatievergoeding huur;

BESLUIT:

ARTIKEL I

De Regeling energieprestatievergoeding huur wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt na de aanhef een begripsbepaling ingevoegd, luidende:

Besluit:

Besluit energieprestatievergoeding huur;.

B

Na artikel 4 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 4a

De energieprestatievergoeding bedraagt vanaf 1 juli 2017 ten hoogste het bedrag, genoemd bij de netto warmtevraag van de woonruimte in tabel 1 en tabel 2 van bijlage I bij het besluit zoals dat op 30 juni 2017 luidde.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

Met deze regeling is uitvoering gegeven aan artikel 2, vierde lid, van het Besluit energieprestatievergoeding huur en zijn de maximale bedragen van de energieprestatievergoeding per 1 juli 2017 geïndexeerd aan de hand van de consumentenprijsindex geldend voor de maand september 2016. De consumentenprijsindex in september 2016 was 0,1%, waardoor de bedragen na een afronding tot hele eurocenten, niet wijzigen ten opzichte van de bedragen die golden vóór 1 juli 2017.

Deze wijzigingsregeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten voor de burger en het bedrijfsleven. De regeling heeft ook geen gevolgen voor de regeldruk. Het betreft namelijk enkel een indexering en een technische aanpassing.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven