Besluit van 15 juni 2017, nr. 16188676 houdende herbenoeming leden van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en de Stichting Wageningen Research.

De Minister van Economische Zaken,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op de artikelen 9.7 tweede lid en -9.50a eerste lid, van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en artikel 11, vierde lid, van de statuten van de Stichting Wageningen Research;

Besluit:

Artikel 1

Te rekenen vanaf 1 januari 2017 wordt voor een periode van vier jaar tot lid van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en tot lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Wageningen Research benoemd:

  • a. de heer prof.dr.ir. S. Korver, te Rhenen;

  • b. de heer drs. R.P. Smith R.A., te Ter Heijden;

  • c. mevrouw ir. M.A. Verhoef, te Haarlem, als lid die het bijzonder vertrouwen geniet van de medezeggenschap.

Artikel 2

Te rekenen vanaf 1 januari 2017 wordt voor een periode van één jaar tot lid van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en tot lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Wageningen Research benoemd: de heer drs. L.C. Bruggeman, te Groningen.

Artikel 3

Met ingang van 1 september 2017 wordt voor een periode van vier jaar tot lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en tot lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Wageningen Research benoemd: de heer prof. mr. M.J. Cohen, te Amsterdam.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen en aan de voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit, de voorzitter van de Stichting Wageningen Research, de ondernemingsraad van Wageningen Universiteit en de ondernemingsraad van de Stichting Wageningen Research.

’s-Gravenhage, 15 juni 2017

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven