Mededeling inzake de terinzagelegging van de aanvraag tot goedkeuring van een voorstel van BritNed voor geharmoniseerde veilingregels, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 17.0021.53

  • 1. Op 18 april 2017 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) van BritNed Development Limited (hierna: “BritNed”) een aanvraag ontvangen tot goedkeuring van de geharmoniseerde toewijzingsregels voor langetermijnrechten betreffende transmissie. Deze zijn opgenomen in de Harmonised Allocation Rules en de BritNed Border Specific Annex to the Allocation Rules.

  • 2. Op grond van artikel 51 van Verordening (EU) 2016/1719 van de Commissie van 26 september 2016 tot vaststelling van richtsnoeren betreffende capaciteitstoewijzing op de langere termijn (hierna: “FCA Verordening”) dient BritNed een voorstel voor deze voorwaarden ter goedkeuring voor te leggen aan de ACM.

  • 3. Op grond van artikel 4, vijfde lid, in samenhang met artikel 4, negende lid, van de FCA Verordening dient de ACM binnen zes maanden na ontvangst van het voorstel door de laatste betrokken regulerende instantie een besluit te nemen. Voor zover bekend is dat op 18 oktober 2017.

  • 4. De aanvraag is gepubliceerd op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl).

  • 5. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over de aanvraag wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de ACM. Schriftelijke zienswijzen dienen uiterlijk veertien dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen. Onder vermelding van het zaaknummer 17.0021.53 kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te sturen naar: secretariaat.DE@acm.nl.

Naar boven