Vestiging voorkeursrecht Fokmast-Regte Heide

Logo Goirle

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van Goirle maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 25 april 2017 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg besloten hebben gronden voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het perceel is aangeduid als toekomstig gebied voor natuur-, water- en bedrijfsdoeleinden, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst met aangewezen percelen en namen van de eigenaren van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelsgedeelten en van de rechthebbenden op de beperkte rechten waaraan deze zaken zijn onderworpen volgens de registers van het kadaster.

Het besluit tot voorlopige aanwijzing treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant. Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 26 april 2017. Het gemeentelijk voorkeursrecht treedt dus in werking op 27 april 2017. Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen. Een aanwijzing door de raad heeft een geldingsduur van 3 jaar.

De aanwijzing houdt in dat eigenaren en rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Goirle te koop moeten aanbieden. De eigenaren en rechthebbenden worden één dezer dagen per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

 

Ter inzage

Het besluit tot voorlopige aanwijzing en het ontwerpraadsvoorstel en -besluit liggen met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 27 april 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan het Oranjeplein 1 in Goirle. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op verzoek kunnen de stukken buiten openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer J.G.I. van Slingerland, telefoonnummer (013) 5310 624.

 

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de gemeenteraad kunnen belanghebbenden vanaf 27 april 2017 tot en met 24 mei 2017 hun zienswijzen over het raadsvoorstel mondeling dan wel schriftelijk indienen. De schriftelijke zienswijze kan worden gezonden aan de gemeenteraad van Goirle, Postbus 17, 5051 AA Goirle. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak gemaakt worden met de heer J.G.I. van Slingerland, telefoonnummer (013) 5310 624.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant (dus vanaf 27 april 2017) tegen dit besluit tot voorlopige aanwijzing een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Goirle, Postbus 17, 5051 AA Goirle. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van uw bezwaar.

 

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen opschortende werking. De indiener van het bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat – gelet op de betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90110, 4800 RA Breda.

Goirle, 25 april 2017.

Burgemeester en wethouders van Goirle.

Naar boven