Omgevingsvergunning 'Tankstation Frankepad'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend op de aanvraag om omgevingsvergunning 'Tankstation Frankepad'. Met deze vergunning wordt het planologisch mogelijk gemaakt dat een bestaand tankstation aan de Nijverheidsweg verplaatst wordt naar de locatie aan het Noordeinde. Deze omgevingsvergunning is op 25 april 2017 verzonden.

Omgevingsvergunning 'planologisch afwijken'

De afgelopen jaren is de bereikbaarheid van het industrieterrein Antoniapolder verbeterd door de aanleg van het Noordeinde. Hiermee is een belangrijke verbindingsweg gecreëerd tussen de A15 met het industrieterrein en met De Volgerlanden. Ook de aanleg van de Verlengde Antoniuslaan draagt verder bij aan de bereikbaarheid van de bedrijven. Vanwege de Verlengde Antoniuslaan wordt het noordelijk deel van de Nijverheidsweg ter hoogte van de Antoniuslaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Hierdoor wordt de functie van het aldaar gevestigde tankstation beperkt. Met het verplaatsen van het tankstation naar de locatie aan het Frankepad wordt een extra impuls gegeven aan de mobiliteit op het industrieterrein. Het verplaatsen van dit tankstation past echter niet binnen de regels van het bestemmingsplan 'Antoniapolder +'. Om dit tankstation planologisch mogelijk te maken is toepassing gegeven aan de uitgebreide procedure op grond van artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo, waarmee de omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit 'handelen in strijd met ruimtelijke regels'.

Met deze omgevingsvergunning is slechts de planologische mogelijkheid gecreëerd voor het verplaatsen van het tankstation. Voor het daadwerkelijk oprichten ervan zal in een later stadium separaat een omgevingsvergunning voor de Wabo-activiteit 'bouwen' worden aangevraagd.

Stukken ter inzage

Vanaf 25 april ligt gedurende een periode van zes weken de verleende omgevingsvergunning inclusief de bijhorende ruimtelijke onderbouwing ter inzage. U kunt deze stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    de bronbestanden van de vergunning zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/B5A803AE-28A7-4902-AE21-10758A7BA4A1/

  • -

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale omgevingsvergunning geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.pb13TankFrankepad-3001

  • -

    een pdf-versie van de omgevingsvergunning en de bijhorende ruimtelijke onderbouwing is geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder <ik woon>, <ruimtelijke projecten>, ruimtelijke plannen>, <Tankstation Frankepad>

  • -

    de papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht

Beroep en voorlopige voorziening

Indien u rechtstreeks in uw belang getroffen bent en u hebt tijdig een zienswijze ingebracht op de ontwerp-omgevingsvergunning, dan kunt u schriftelijk en gemotiveerd een beroepschrift indienen. Dit kunt u richten aan de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. De termijn voor het indienen van uw beroepschrift is zes weken na de datum van verzending van de omgevingsvergunning.

In het geval u geen zienswijze hebt ingediend, kunt u alsnog beroep instellen indien:

  • -

    de verleende omgevingsvergunning gewijzigd is ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning

  • -

    u aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig uw zienswijze kenbaar te maken.

Dit besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht team B, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt ook digitaal beroep en een voorlopige voorziening instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.aspx. Daarvoor hebt u een elektronische handtekening (DigiD of eHerkenning) nodig. Verdere informatie treft u op de genoemde website.

Naar boven