Provincie Noord-Holland/Rijkswaterstaat - Wabo en Wtw, beschikkingen (Nauerna 1 te Assendelft)

Logo Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, mede namens de minister van Infrastructuur en Milieu, bekend dat zij beschikkingen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Waterwet (Wtw) heeft afgegeven.

 

Afvalzorg Deponie B.V., gelegen aan Nauerna 1 te Assendelft, heeft twee vergunningaanvragen ingediend. In het kader van de coördinatieregeling zoals genoemd in art. 3.16 van de Wabo doorlopen beide aanvragen gezamenlijk de procedure overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

De beschikking ingevolge de Wabo betreft het voornemen tot het verplaatsen van de loswalkade van de huidige locatie in zijkanaal D naar een locatie aan het Noordzeekanaal.

 

De beschikking ingevolge de Wtw betreft het voornemen om de voorschriften van de bestaande watervergunning van 3 mei 2006 met kenmerk WSW 2006/2101 te wijzigen. Dit naar aanleiding van de aanleg van de nieuwe loswal. De wijzigingen hebben betrekking op:

- het brengen van stoffen in het Noordzeekanaal;

- het onttrekken aan en/of het brengen van water in het Noordzeekanaal;

- het gebruik maken van het rijkswaterstaatswerk Noordzeekanaal;

- het gebruik maken van een regionaal waterstaatswerk, in beheer bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

 

Zaaknummer: 53123

 

Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpbeschikking ingevolge de Wabo. De beschikking is gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

 

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpbeschikking ingevolge de Wtw. De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

 

Inzage

De beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage op www.odnzkg.nl onder bekendmakingen (bekendmakingen provincie Noord-Holland – uitgebreide procedure, vergunning verleend gecoördineerd) en (digitaal) bij:

- provincie Noord-Holland, Noord-Hollands Archief, Kleine Houtweg 18 te Haarlem (vraag naar Rob Lunshof);

- Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, afdeling Vergunningverlening, Toekanweg 7 te Haarlem;

- gemeente Zaanstad, Stadhuisplein 100 te Zaandam.

 

Heeft u een vraag over deze procedures dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op www.odnzkg.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

Beroep

Als u belanghebbende bent bij het besluit, kunt u binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd een beroepschrift indienen bij Rechtbank Noord-Holland, Sector Bestuursrecht, postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

 

Vermeld in uw beroepschrift altijd de datum, uw naam, adres, handtekening en het referentienummer/kenmerk van het besluit (of stuur een kopie van het besluit mee) en de reden(en) waarom u beroep instelt.

 

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. In spoedgevallen kan tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

 

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Voor het behandelen van het verzoek en het beroep worden griffiekosten in rekening gebracht.

 

Voor meer informatie over het instellen van beroep kunt u de brochure 'Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ downloaden van de website www.rijksoverheid.nl. Voor algemene informatie over procedures kunt u ook bellen met de rijksoverheid op telefoonnummer 1400 (lokaal tarief).

Naar boven