Kennisgeving “Ontwerp reparatie inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard”

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 27 april 2017 tot en met 7 juni 2017 het “ ontwerp reparatie inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard” met bijbehorende stukken ter inzage ligt. Een ieder kan binnen deze periode een zienswijze indienen.

 

Planomschrijving

In het reparatieplan worden enkele technische correcties in de planbegrenzing, de regels en de Basiskaarten vastgelegd.

Voorts zijn er voor specifieke percelen aanpassingen gedaan die betrekking hebben op het bestemmingsvlak of het toegestane gebruik van de aanwezige bebouwing. In de toelichting van het inpassingsplan zijn deze opgesomd (paragraaf 2.2). Daarnaast is de Notitie criteria herbestemming bedrijfswoningen geactualiseerd op basis van recente uitspraken van de Raad van State (betreffende de luchtkwaliteitstoets) en is de Richtlijn Landschappelijke inpassing verduidelijkt. Tot slot is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het ombestemmen van bedrijfswoningen naar een burgerwoonrecht in de intensiveringsgebieden.

Doel van de reparatie is een inpassingsplan dat beter aansluit bij de huidige uitvoeringspraktijk.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

  • Digitaal op de landelijke website

  • www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: NL.IMRO.9925.RepIPBommelerwaard-ON01

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1 A te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur

  • Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel

  • Digitaal op www.zaltbommel.nl, onder “wonen verkeer en veiligheid / bestemmingsplannen”

  • Bij de gemeente Maasdriel (balie gemeentekantoor), Kerkstraat 45 te Kerkdriel

  • Digitaal op www.maasdriel.nl

 

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging, van 27 april 2017 tot en met 7 juni 2017, heeft u de mogelijkheid uw zienswijzen in te dienen op het ontwerp reparatieplan.

U kunt uw zienswijze uitsluitend indienen op de volgende wijzen:

Per post: Gedeputeerde Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau / dhr. R. Duzijn, Postbus 9090, 6800 GX, Arnhem. Onder vermelding van zaaknummer 2017-001913.

Per e-mail: post@gelderland.nl onder vermelding van zaaknummer 2017-001913

Eventueel kunt u uw zienswijze mondeling indienen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met mevr. W. van Tilburg bereikbaar onder nummer 06 8112 66 55.

 

Verdere procedure

Na de termijn voor het indienen van zienswijzen zullen provinciale staten zich buigen over de ingekomen zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het reparatieplan. Indieners van zienswijzen zullen hierover geinformeerd worden. Voorts zal hiervan ook publicatie plaatsvinden op de gebruikelijke wijze.

 

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven