Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied”

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 30 maart 2017 het bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied” heeft vastgesteld.

Toelichting

Voor het bebouwd gebied van de gemeente Hardinxveld-Giessendam geldt een groot aantal bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen zijn in de afgelopen jaren geactualiseerd en gedigitaliseerd. Om het huidige juridisch-planologische kader actueel te houden en alvast voor te sorteren op de toekomstige Omgevingswet, is het wenselijk om de plannen in één gebiedsdekkend bestemmingsplan onder te brengen. Door het samenvoegen ontstaat een uniforme regeling voor het stedelijk gebied van de gemeente.

Er zijn in het bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam, bebouwd gebied” géén nieuwe ruimtelijke initiatieven meegenomen. Daarvoor zijn/worden afzonderlijke planologische procedures gevoerd, zoals bijvoorbeeld voor de locatie ‘Scheepswerf De Giessen’ en de herstructurering van de gemeentehaven.

Plangebied

Het plangebied omvat de kernen Hardinxveld-Giessendam en Boven-Hardinxveld en een groot deel van de bebouwing langs de Rivierdijk. De kern Hardinxveld-Giessendam wordt aan de noordzijde begrensd door de Merwede-Lingelijn en het buitengebied direct ten noorden de wijk Over ´t Spoor en Binnendams. Aan de oostzijde wordt de plangrens gevormd door de achterkant van de percelen aan de Sluisweg, de sportvelden van V.V. Hardinxveld en het volkstuinencomplex aan de Parallelweg. Aan de west- en zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de gemeentegrens.

De kern Boven-Hardinxveld wordt aan de noordwestzijde begrensd door het buitengebied. De plangrens volgt de bebouwingsgrens van het stedelijk gebied. Meer westwaarts wordt de plangrens bepaald door de Middelwetering en Rivierdijk. Aan de zuidzijde vormt de gemeentegrens de begrenzing van het plangebied.

Zienswijzen

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Verder is bij de verwerking van de ingediende zienswijzen ambtelijk geconstateerd dat het ontwerpbestemmingsplan op een aantal punten aanpassing behoeft. De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht zijn vermeld in de Zienswijzennota, die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage tot en met 7 juni 2017

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 27 april 2017 tot en met woensdag 7 juni mei 2017 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2016HGBEBOUWD-VG01

 

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de ter inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Naar boven