Vastgesteld wijzigingsplan Esschebaan 6, Esch

Logo Haaren

Esch

•Esschebaan 6 te Esch op de percelen Haaren B 2770 (gedeeltelijk).

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • Het vastgestelde wijzigingsplan “Esschebaan 6, Esch” met identificatienummer NL.IMRO.0788.WP16ESCHesschbaan6-VA01 van de gemeente Haaren;

  • De daarbij behorende stukken.

Esschebaan 6 te Esch betreft een voormalige bedrijfswoning met voormalige agrarische bebouwing. De initiatiefnemer is voornemens agrarische activiteiten definitief te beëindigen en een gedeelte van de stallen te slopen. De resterende bedrijfsgebouwen worden in de nieuwe situatie gebruikt ten behoeve van de burgerwoning.

De beoogde ontwikkeling kan gerealiseerd worden binnen wijzigingsbevoegdheid van het vigerende bestemmingsplan. De huidige agrarische bestemming dient te worden gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’ (1.200 m2). Het resterende deel van het plangebied behoudt de agrarische bestemming, maar verliest de aanduiding ‘bouwvlak’. Er wordt gezorgd voor een landschappelijke inpassing van het initiatief.

Inzien stukken

Het vastgestelde wijzigingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 28 april 2017 gedurende zes weken (tot en met donderdag 8 juni 2017) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u “Bestemmingsplannen” zo komt u bij het wijzigingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.WP16ESCHesschbaan6-VA01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tijdens de termijn van ter inzage ligging (van vrijdag 28 april 2017 tot en met donderdag 8 juni 2017) beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen geen beroep instellen.

Het besluit en daarmee het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 26 april 2017

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven