Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Wapse – Camping Het Noordenveld, Westerveld

Logo Westerveld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld geven overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan Wapse, Camping Het Noordenveld, plaatselijk bekend Smidstede 1 te Wapse.

Waarom een nieuw bestemmingsplan

Op het perceel Smidstede 1 te Wapse is een agrarisch bedrijf gevestigd in de vorm van een melkveebedrijf met als nevenactiviteit boerencamping "Het Noordenveld". De eigenaren van het perceel hebben de wens om het agrarische bedrijf te beëindigen en de recreatieve voorzieningen op het perceel uit te breiden.

De gewenste ontwikkeling is niet passend binnen de regels van het huidige bestemmingsplan. Door middel van het opstellen van een zogenaamd postzegel-bestemmingsplan kan de gemeente medewerking verlenen aan het plan. In dit nieuwe bestemmingsplan zal het juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling worden vastgelegd.

Reageren

Deze kennisgeving betreft alleen het voornemen tot het maken/in procedure brengen van het bestemmingsplan. Pas als een voorontwerp van dit plan gereed is, wordt het op de gebruikelijke wijze gepubliceerd en in procedure gebracht. Op dit moment liggen er dus nog geen stukken ter inzage en kunnen er nog geen inspraakreacties naar voren worden gebracht. Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met mevrouw R. de Vries team Ruimtelijke Ontwikkeling, via het algemeen telefoonnummer 140521.

Naar boven