Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen ingevolge artikel 3:124 van de Wet op het Financieel toezicht

Vakuutusosakeyhtiö Bothnia International Oy, – de verkrijgende rechtspersoon – gevestigd te Helsinki, Eriksgatan 27, 00180 Helsingfors, Finland, deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat door een fusie tussen Vakuutusosakeyhtiö Bothnia International Oy en Återförsäkringsaktiebolaget Stockholm AB – de verdwijnende rechtspersoon -, gevestigd te Stockholm, Davidshallsgatan 16, 211 45 Malmö, Sweden, de rechten en verplichtingen uit of krachtens na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met toestemming van Finanssivalvonta, verleend bij besluit van 31 December 2016, zijn overgegaan op Vakuutusosakeyhtiö Bothnia International Oy.

De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering, die behoren of behoord hebben tot het door Återförsäkringsaktiebolaget Stockholm AB uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf.

De overgang is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van 31 december 2016.

De betrokken verzekeringnemers kunnen gedurende drie maanden na de dagtekening van deze Staatscourant de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij Vakuutusosakeyhtiö Bothnia International Oy opzeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn. Ingeval van zodanige opzegging vindt pro rata premierestitutie plaats.

De bij een overgang betrokken verzekeringnemers kunnen gedurende drie maanden na de dagtekening van de Staatscourant waarin de publicatie is geplaatst de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk opzeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn. Ingeval van zodanige opzegging vindt pro rata premierestitutie plaats door de verzekeraar.

Naar boven