Kennisgeving Besluit tot wijziging van het Tracébesluit omlegging A9 Badhoevedorp (Wijzigingsbesluit 2016), Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft het Besluit tot wijziging van het Tracébesluit omlegging A9 Badhoevedorp (Wijzigingsbesluit 2016) vastgesteld. Hieronder leest u waar u het tracébesluit kunt inzien. Ook leest u over de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Achtergrond

Op 23 april 2012 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit omlegging A9 Badhoevedorp (Tracébesluit 2012) vastgesteld, dat op 19 juli 2012 op twee punten is gewijzigd. Het Tracébesluit 2012 voorziet in het in zuidwaartse richting verleggen van de A9 tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp, het realiseren van een nieuwe aansluiting Badhoevedorp en de reconstructie van het knooppunt Badhoevedorp.

Het Tracébesluit 2012 is eind 2012 onherroepelijk geworden. De omlegging van de A9 wordt op dit moment gerealiseerd.

Bij nadere uitwerking is geconstateerd dat het Tracébesluit 2012 op drie punten moet worden gewijzigd. Om deze reden is het Wijzigingsbesluit 2016 voorbereid. Het Wijzigingsbesluit 2016 bevat alleen de hierna genoemde drie wijzigingen van het Tracébesluit 2012. Voor het overige blijft het Tracébesluit 2012 ongewijzigd en daartegen kan geen beroep meer worden ingesteld.

Het ontwerp van het Wijzigingsbesluit 2016 heeft van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 ter inzage gelegen. Over het ontwerp van het Wijzigingsbesluit 2016 zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. De inhoud van de besluittekst met Bijlage A en de kaarten van het Wijzigingsbesluit 2016 zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. In de toelichting van het Wijzigingsbesluit 2016 zijn enkele verwijzingen naar wet- en regelgeving geactualiseerd en enkele redactionele aanpassingen gedaan.

Wijzigingsbesluit 2016

Met het Wijzigingsbesluit 2016 wordt het Tracébesluit 2012 op drie punten gewijzigd:

  • Om de verkeersveiligheid en doorstroming te bevorderen, wordt een weefvak toegevoegd aan de zuidelijke hoofdrijbaan van de A9 tussen de aansluiting Badhoevedorp en het knooppunt Badhoevedorp in plaats van een toe- en afrit.

  • In het knooppunt Badhoevedorp wordt geluidsscherm 7 langs de noordelijke hoofdrijbaan van de A9 naar achteren verplaatst in verband met de vanuit verkeersveiligheid vereiste zichtlijnen. Het geluidsscherm wordt 20 centimeter verhoogd om de werking gelijk te laten blijven.

  • Ten oosten van de aansluiting Badhoevedorp wordt geluidsscherm 3 langs de zuidelijke rijbaan van de A9 onderbroken ten behoeve van de HOV-busafrit die aftakt van de zuidelijke vluchtstrook van de A9 tussen de Hoofdvaart en de aansluiting Badhoevedorp en aansluit op de Schipholweg. Het geluidsscherm loopt langs de busafrit langer door om de werking gelijk te laten blijven.

De wijzigingen zijn gedetailleerd beschreven in hoofdstuk 2 van de toelichting bij het Wijzigingsbesluit 2016.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het Wijzigingsbesluit 2016 en de daarop betrekking hebbende stukken zijn vanaf vrijdag 24 maart 2017 in te zien op de website: www.platformparticipatie.nl/A9Badhoevedorp.

Ook kunt u de stukken van vrijdag 24 maart t/m vrijdag 5 mei 2017 tijdens de reguliere openingstijden inzien op de volgende locaties:

  • het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp;

  • het Servicecentrum Noord van de gemeente Haarlemmermeer, Sloterweg 22, 1171 CR Badhoevedorp;

  • Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Toekanweg 7, 2035 LC Haarlem.

Hoe kunt u beroep instellen?

In beroep gaan tegen Wijzigingsbesluit 2016 kan van 24 maart tot en met 5 mei 2017 bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Of via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Belanghebbenden die een zienswijze naar voren hebben gebracht of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze kenbaar te hebben gemaakt, kunnen in beroep gaan.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html.

Wat gebeurt er met het beroep?

Wanneer u in beroep gaat, beoordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State of de overheid bij het nemen van dit besluit volgens de wet en het geldende recht heeft gehandeld. Een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is onherroepelijk. Hiertegen is geen hoger beroep mogelijk.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over het Wijzigingsbesluit 2016 vindt u op de website

www.platformparticipatie.nl/A9Badhoevedorp. Informatie over het project Omlegging A9 Badhoevedorp kunt u vinden op de website www.rijkswaterstaat.nl/A9Badhoevedorp.

Vragen?

Vragen over het project: telefoon 0800 8002 (Rijkswaterstaat, gratis). Vragen over de procedure: telefoon 070 456 89 99 (directie Participatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Naar boven