Verkeersbesluit 30 km/uur De Afslag

Logo Amstelveen

Realisatie en Beheer, verkeer en vervoer, 2017

Zaaknummer Z-2017/015938 Dossiernummer D-2017/091056

Burgemeester en wethouders van Amstelveen besluiten dat de maximumsnelheid op De Afslag 30 km/uur is. Het gedeelte van het Meijslootpad dat vanaf De Afslag in westelijke richting loopt wordt tot aan de kruising met het fiets/bromfietspad dat naar Kringloop loopt aangewezen als fiets/bromfietspad. Op de kruising De Afslag-Meijslootpad dienen bestuurders op De Afslag voorrang te geven aan de bestuurders op het Meijslootpad.

Zij geven dit aan met borden A1 met opschrift “30”, B6 en G12a van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekeningen R&B-V-2017-8.4 tot en met 8.6.

Motivering

De Afslag is de ontsluitingsweg van de Laan van de Helende Meesters naar het parkeerterrein bij het aan deze weg gesitueerde golfcentrum dat gevestigd is op het adres De Afslag 1. Voor motorvoertuigen is De Afslag doodlopend. In overeenstemming met het beperkte verkeersaanbod heeft de weg een geringe breedte gekregen. De motorvoertuigen op deze weg zijn bestemmingsverkeer. Er liggen aan weerszijden van de kruising met het Meijslootpad drempels op De Afslag. Een maximumsnelheid van 30 km/uur is in overeenstemming met het wegbeeld en de verblijfsfunctie. De weg is ook toegankelijk voor langzaam verkeer, met inbegrip van brom- en snorfietsers. Fietsers en voetgangers kunnen bovendien naar keuze gebruik maken van de gedeelten van het Meijslootpad, die evenwijdig aan deze weg lopen en zijn aangewezen als onverplicht fietspad. Het gedeelte van het Meijslootpad dat vanaf de kruising met De Afslag in westelijke richting loopt wordt een fiets/bromfietspad. Dit is overeenstemming met de aanduiding fiets/bromfietspad van het aansluitende pad dat naar Kringloop loopt. Dit deel van het pad heeft niet alleen een recreatieve functie, maar is ook bedoeld voor medewerkers en bezoekers van het golfcentrum die met de brommer of de snorfiets komen. Vanaf de kruising met De Afslag kunnen zij hun weg vervolgen via De Afslag. Op de overige gedeelten van het Meijslootpad wordt de aanwijzing als onverplicht fietspad gehandhaafd. Bestuurders op het Meijslootpad hebben voorrang op het kruisende verkeer op De Afslag.

Het besluit strekt conform art. 2 Wegenverkeerswet 1994 (WVW1994) tot:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg (lid 1a)

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers (lid 1b)

  • -

    het zoveel waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1d)

Participatie

Over het besluit heeft overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg plaatsgevonden met de gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering namens de korpschef van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. De maatregelen zijn besproken met de eigenaar van het golfcentrum.

Wettelijke grondslag

Het besluit is gebaseerd op:

  • -

    de Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Bevoegd gezag

Verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op de wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap (art. 18, lid 1, onder d, WVW 1994). Burgemeester en wethouders van Amstelveen hebben deze bevoegdheid bij besluit van 19 november 2013 gemandateerd.

De Afslag en het Meijslootpad liggen binnen de bebouwde kom van Amstelveen en zijn openbaar toegankelijk als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend. Het bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Amstelveen, t.a.v. de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. De mogelijkheid bestaat om – zodra het bezwaarschrift is ingediend – tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Er moet sprake zijn van een spoedeisend belang. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Aan het verzoek zijn kosten verbonden.

Ondertekening

Amstelveen, 20 maart 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

namens dezen,

mr. ir. S.J. van Viegen

teamleider verkeer en vervoer

Dit verkeersbesluit is openbaar gemaakt op 24 maart 2017

Naar boven