Verkeersbesluit invoering tijdelijk parkeerverbod Tulpstraat ‘s-Gravendeel

Logo Binnenmaas

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas;

 

gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990, het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende in woonkern ’s-Gravendeel aan de Tulpstraat een parkeerverbod in te stellen;

 

dat het in te stellen tijdelijke parkeerverbod, met betrekking tot de verbetering van de verkeersveiligheid, een nadere invulling is op het gemeentelijke beleid dat staat verwoord in de Verkeersvisie Binnenmaas 2005-2020;

 

dat de gemeente Binnenmaas het beheer en onderhoud heeft van bovengenoemde wegen.

 

Motivering;

  • Om de aan- en afvoer van materiaal en materieel beter mogelijk te maken ten bate van de te realiseren woningen aan de Tulpstraat wordt het bovengenoemde nader te omschrijven parkeerverbod overwogen;

  • Dit besluit wordt genomen in verband met een positieve beïnvloeding van de verkeersveiligheid en het verhogen van de leefbaarheid op de genoemde weg;

  • Dit besluit de doorstroming van het verkeer positief zal beïnvloeden;

  • Dat het instellen van het parkeerverbod ruimte vrijmaakt voor met name vrachtverkeer;

  • Het beschermen van weggebruikers;

  • Het verminderen van de kans op schade aan geparkeerde voertuigen door langsrijdend vrachtverkeer;

  • Het beschermen van de aangrenzende verharding en groenvoorziening/berm;

  • Het voorkomen van, door het verkeer veroorzaakte, aantasting van het karakter of de functie van de weg;

 

Het tijdelijke parkeerverbod zal door middel van RVV (reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990) verkeersborden model E01, aan beide zijden van de weg worden geplaatst.

 

Genoemde bebording staat aangegeven op de bij dit besluit behorende gewaarmerkte situatietekening met nummer BM01032017-1.

 

Belangenafweging:

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de gemeente de politie om advies gevraagd. Zij hebben een positief advies uitgebracht over de bovengenoemde in te voeren tijdelijke verkeersmaatregel.

 

Besluit:

Een parkeerverbod in te stellen vanaf einde van de maand juni 2017 tot aan de maand maart 2018 aan beide zijden van de Tulpstraat vanaf huisnummer 2 t/m 30 tot aan de Korte Smidsweg te ‘s-Gravendeel. Het parkeerverbod zal ter plaatse aan de weggebruikers kenbaar worden gemaakt door middel van RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990) verkeersborden model E01.

Een en ander zoals op de bijgevoegde gewaarmerkte situatietekening met nummer BM 01032017-1 staat aangegeven.

 

Binnenmaas, 1 maart 2017,

 

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas,

namens dezen,

 

 

M.A. Kickert

Team Openbare Werken

 

Rechtsmiddelenclausule:

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking daarvan een bezwaarschrift indienen bij het college van Binnenmaas. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum van het bezwaarschrift, de gronden van het bezwaar, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een telefoonnummer waarop de indiener overdag bereikbaar is, zodat wij de indiener kunnen uitnodigen voor een informeel gesprek.

Voor de wijze waarop het bezwaarschrift wordt behandeld, verwijzen wij belanghebbenden naar de website: www.binnenmaas.nl.

 

Belanghebbenden kunnen, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Belanghebbenden kunnen ook digitaal een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moeten belanghebbenden wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Nadere informatie over dit besluit kan worden ingewonnen op team Openbare werken, telefoon 14 078.

 

Te publiceren in Het Kompas van 24 maart 2017 en de eerstvolgende Staatscourant.

Naar boven