Voorontwerpbestemmingsplan en milieueffectrapportage ‘Windpark Oude Maas’

Logo Binnenmaas

 

Het college van Binnenmaas maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid ten behoeve van het oprichten van een windpark langs de Oude Maas. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Windpark Oude Maas’ maakt het mogelijk om vijf windmolens op te richten en te exploiteren. Deze windmolens komen aan weerszijden van de Heinenoordtunnel.

Voor zowel het bestemmingsplan als voor de nog in te dienen aanvraag voor een omgevingsvergunning is een milieueffectrapportage (MER) noodzakelijk. Deze milieueffectrapportage is opgesteld en hierin is beschreven wat de te verwachten gevolgen zijn voor het milieu. Deze milieueffectrapportage maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage ‘Windpark Oude Maas’ liggen op grond van de gemeentelijke inspraakverordening vanaf 27 maart tot en met 8 mei 2017 voor een ieder ter inzage.

Deze stukken kunt u op afspraak inzien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn het voorontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage te raadplegen via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten)’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPHNDWINDPARK-VO01).

Inloopavond

Op woensdag 19 april is er een inloopavond in het gemeentehuis van Binnenmaas. Tussen 19.00 uur en 21.30 uur kunt u binnenlopen in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Tijdens deze inloopavond kunt u het voorontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage inzien. De initiatiefnemer, het bureau Bosch & van Rijn en medewerkers van de gemeente en de omgevingsdienst zijn bij deze bijeenkomst aanwezig om uw vragen te beantwoorden of een nadere toelichting te geven.

Inspraakreactie

Tijdens de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage ter inzage liggen, kan een ieder een inspraakreactie indienen. Deze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. U kunt ook een e-mail sturen naar windpark@binnenmaas.nl. Telefonisch contact opnemen kan via telefoonnummer 14 078.

 

Maasdam, 24 maart 2017

Naar boven