"Gemeente Den Helder - Kennisgeving verzoek hogere waarde Wet geluidhinder voor Prins Hendriklaan 55A,B,C,D,E,F en Plantsoenstraat 2 en 4 te Den helder"

Logo Den Helder

Bij de gemeente Den Helder is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de bouw van 2 grondgebonden woningen en 6 appartementen op Prins Hendriklaan 55A,B,C,D,E,F en Plantsoenstraat 2 en 4 te Den Helder.

 

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km /uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone.

Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen,welke binnen een dergelijke zone langs een we zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde "voorkeurswaarde" ie de Wet geluidhinder stelt)

 

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Koningdwarsstraat hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeurswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

 

De geluidbelasting op de gevel van de twee nog te realiseren woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 53 dB, echter lager dan in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

 

Het collegevan Burgemeester en Wethouders is van plan om voor de 2 grondgebonden woningen en 6 appartementen, op grond van artikel83 jo 110a van de wet geluidhinder, hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 53dB.

 

Inzage

 

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 maart 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Den Helder.

U kunt stukken en plannen die ter inzage liggen, inzien bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20 Den Helder.

De openingstijden zijn: van maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Voor het inzien van een dossier dat ter inzage ligt moet er een afspraak bij het Klantcontactcentrum worden gemaakt, telefoon 14 0223.

 

Zienswijze

 

Tijdens deze periode van terinzagelegging, kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijk zienswijze inbrengen tegen dit ontwerpbesluit.

Deze zienswijzen(n) bevat uw naam, adres, het registratienummer, motivatie, datum en een handtekening.

Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36,1780 AA Den Helder.

 

Voor het indienen van mondelingen zienswijzen, kunt u binnen de voormelde termijn een afspraak maken met de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, team vergunningen, bereikbaar op telefoonnummer 14 0223.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als er ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven