Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Hezelstraat 10, Ooij'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat de gemeenteraad van Berg en Dal het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het bestemmingsplan wijzigt de bestemming van de gronden aan de Hezelstraat 10 te Ooij en bevat een regeling die het functieveranderingsplan voor de gebouwen en gronden ter plaatse planologisch-juridisch mogelijk maakt. Het functieveranderingsplan gaat uit van de beëindiging van het rietdekkersbedrijf, omzetting van de voormalige bedrijfswoning naar een burgerwoning en realisatie van een nieuwe burgerwoning in het bestaande bijgebouw. De overige bedrijfsgebouwen ter grootte van circa 800 m2 worden afgebroken, een deel van de bedrijfsgronden wordt voor agrarische doeleinden bestemd en de gronden worden heringericht met landschapselementen die passen in het gebied.

Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan was ten onrechte geen bouwvlak opgenomen voor de bestaande woning in het plangebied. De vastgestelde wijziging houdt dus in dat dit bouwvlak alsnog op de verbeelding van het plan is vastgelegd.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Hezelstraat 10, Ooij' ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 23 februari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BpHezelstraat10-VSG1

- http://ruimtelijkeplannen.bergendal.nl

Verder is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schot, telefoonnummer 0614 62 49 29.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 24 februari 2017 tot en met 6 april 2017.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de verleende ontheffing kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de verleende ontheffing kenbaar heeft gemaakt;

- Een belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

Groesbeek, 22 februari 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven