Vaststelling wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’

Logo Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken bekend dat zij op 14 februari 2017 het wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’ hebben vastgesteld.

Achtergrond

Het vastgestelde wijzigingsplan maakt de vergroting van het bouwvlak aan de Borgercompagniesterweg 41 te Borgercompagnie mogelijk. Ter plaatste is een akkerbouwbedrijf gevestigd, dat van plan is op de locatie een nieuwe aardappelbewaarloods te bouwen. Deze loods ligt echter gedeeltelijk buiten het bouwvlak. In het bestemmingsplan ‘Buitengebied Menterwolde’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee het bouwvlak vergroot kan worden tot maximaal 1,5 hectare. Burgemeester en Wethouders hebben, nadat in de afgelopen periode de wettelijke procedure is doorlopen, gebruik gemaakt van deze wijzigingsbevoegdheid.

Bestemmingsplan inzien

Vanaf 23 februari 2017 kunt u het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken inzien op het gemeentehuis te Muntendam. Digitaal kunt u het wijzigingsplan raadplegen op onze website www.menterwolde.nl, onder het kopje Plannen & Beleid / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u tevens een link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn.

Beroep instellen

Vanaf 23 februari 2017 tot en met 5 april 2017 kan tegen het wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’ beroep ingesteld worden door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerp wijzigingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan kenbaar te maken.

Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde wijzigingsplan niet. Het plan treedt in werking met ingang van 6 april 2017. Om de werking van het wijzigingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Leewering van de afdeling Beleid, telefoonnummer: (0598) 654704.

Muntendam, 22 februari 2017

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

Naar boven