Verkeersbesluit intrekken gehandicaptenparkeerplaats Kwartelstraat 44 - Silvolde

Logo Oude IJsselstreek

Kenmerk: 17ini00608

Datum: 22-02-2017

Verkeersbesluit

Intrekken gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Kwartelstraat 44 te Silvolde

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Oude IJsselstreek

Wij zijn bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:

  • artikel 18, eerste lid, onderdeel d, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • collegebesluit van 10 mei 2016, mandaatregeling 2016.

Dit is nader vastgelegd in het overzicht behorende bij mandaatbesluit 2016, betreffende het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, vastgesteld bij collegebesluit van 10 mei 2016. In het genoemde overzicht is het nemen van verkeersbesluiten en het verlenen van ontheffingen gemandateerd aan de medewerkers van de afdeling Beleid, team verkeer en vervoer.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gebruiker van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij de woning Kwartelstraat 44 te Silvolde heeft aangegeven dat het niet langer nodig is een parkeerplek te reserveren.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst om het parkeervak nabij de woning Kwartelstraat 44 te Silvolde weer vrij te geven als openbare parkeerplaats.

De als gehandicaptenparkeerplaats bestemde plek is gelegen binnen de bebouwde kom van Silvolde en is in beheer bij de Gemeente Oude IJsselstreek. Daarom is het niet noodzakelijk, dat het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg, wordt gehoord (artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer).

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps (Noord- en Oost-Gelderland, district Achterhoek politie team Oude IJsselstreek, brigadier van politie).

Besluit

Op grond van bovenstaande besluiten burgemeester en wethouders van de Gemeente Oude IJsselstreek door het verwijderen van bord E6 (inclusief onderbord met kenteken) van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 het parkeervak nabij de woning Kwartelstraat 44 in Silvolde als gehandicaptenparkeerplaats op te heffen.

 

Gendringen, 22 februari 2017

 

Namens burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek,

 

J. Stieber

Afdeling Beleid

 

Mededelingen

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit bekend hebben gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen.

Het maken van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. Bij de voorzieningenrechter kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven