Verkeersbesluit intrekken gehandicaptenparkeerplaats Sint Antoniastraat 94 - Terborg

Logo Oude IJsselstreek

Kenmerk: 17ini00609

Datum: 22-02-2017

Verkeersbesluit

Intrekken gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Sint Antoniastraat 94 te Terborg

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Oude IJsselstreek

Wij zijn bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:

  • artikel 18, eerste lid, onderdeel d, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • collegebesluit van 10 mei 2016, mandaatregeling 2016.

Dit is nader vastgelegd in het overzicht behorende bij mandaatbesluit 2016, betreffende het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, vastgesteld bij collegebesluit van 10 mei 2016. In het genoemde overzicht is het nemen van verkeersbesluiten en het verlenen van ontheffingen gemandateerd aan de medewerkers van de afdeling Beleid, team verkeer en vervoer.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 5 december 2016 is een verkeersbesluit genomen t.b.v. de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Sint Antoniastraat 94 in Terborg. Deze parkeerplaats zal echter niet worden aangelegd, waardoor het verkeersbesluit kan worden ingetrokken.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

  • Na overleg met de aanvrager, de woningcorporatie en de beheerder van het complex is besloten de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken niet aan te leggen, zodat er voldoende vrij te gebruiken parkeergelegenheid blijft.

  • Als alternatief zullen de bestaande algemene gehandicaptenparkeerplaatsen worden verbreed.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps (Noord- en Oost-Gelderland, district Achterhoek politie team Oude IJsselstreek, brigadier van politie).

Besluit

Op grond van het bovenstaande besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek het verkeersbesluit van 5 december 2016 in te trekken.

 

Gendringen, 22 februari 2017

 

Namens burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek,

 

J. Stieber

Afdeling Beleid

 

Mededelingen

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit bekend hebben gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen.

Het maken van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. Bij de voorzieningenrechter kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven