Vooraankondiging bestemmingsplan De Donck Posterholt

Logo Roerdalen

Het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen maakt overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het een herziening van het bestemmingsplan ‘1e herziening Kernen Roerdalen’ voorbereidt voor gronden gelegen in het plangebied “De Donck” gelegen Aan de Leigraaf te Posterholt.

 

Inhoud bestemmingsplan

Op grond van het geldende bestemmingsplan kan het genoemde gebied worden ontwikkeld voor woningbouw. Realisering van deze bestemming blijkt echter op kortere en middellange termijn niet te verwachten. Om deze reden acht de gemeente het niet meer wenselijk de mogelijkheden voor woningbouw te continueren. In het nieuwe bestemmingsplan zullen de thans bestaande mogelijkheden voor woningbouw derhalve worden wegbestemd.

 

Ontwerp-bestemmingsplan

Het ontwerp-bestemmingsplan wordt naar verwachting begin 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegd op het gemeentehuis. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijzen indienen. De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan wordt begin 2018 gepubliceerd in Roerdalenbericht, de gemeentelijke website www.roerdalen.nl en de staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van team ruimtelijke en economische ontwikkeling. Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

 

De secretaris,

 

J.J.W.M. L'Ortije

 

De burgemeester

 

mr. M.D. de Boer - Beerta

Naar boven