Bekendmaking omgevingsvergunningen bediengebouw recreatieschutsluis en damwand gemaal Kamperveen (cluster 17) en definitieve wegverbinding de Slaper (nabij de N50, cluster 18), Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid / Reevediep

Logo Overijssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen hebben besluiten genomen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor:

  • het bouwen van een bediengebouw bij de recreatieschutsluis. De recreatieschutsluis is gelegen in het toekomstige tracé van de Kamperstraatweg (ten westen van het huidige tracé). Voor het bouwen van de recreatieschutsluis is reeds een omgevingsvergunning verleend. Het bediengebouw betreft een bouwwerk ten behoeve van het toezicht op en de bediening van de recreatieschutsluis. Voor de bouw hiervan is een omgevingsvergunning nodig.

  • het bouwen/plaatsen van een permanente damwand in de zuidelijke dijk van het Reevediep, ter plaatse van het gemaal Kamperveen. Deze damwand is nodig ten behoeve van de stabiliteit van de zuidelijke dijk nabij het gemaal en ter bescherming van het gemaal. Voor de bouw/plaatsing hiervan is een omgevingsvergunning nodig.

  • de aanleg van de definitieve wegverbinding de Slaper ter hoogte van de zuidelijke op- en afrit van de N50. Het betreft specifiek de aansluiting van het definitieve, nieuwe tracé van de Slaper op het bestaande tracé in de richting van Kampen. Om deze aansluiting te kunnen realiseren is een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan nodig.

Voor de exacte locaties van het bediengebouw bij de recreatieschutsluis, de damwand nabij gemaal Kamperveen en de definitieve wegverbinding de Slaper (nabij de N50) wordt verwezen naar het kaartmateriaal bij de betreffende besluiten.

Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

De betreffende ontwerpbesluiten hebben ter inzage gelegen voor het naar voren brengen van zienswijzen van donderdag 15 december 2016 tot en met woensdag 25 januari 2017 (cluster 17) en van donderdag 22 december 2016 tot en met woensdag 1 februari 2017 (cluster 18). In deze periode zijn geen zienswijzen over de betreffende ontwerpbesluiten naar voren gebracht. De besluiten zijn ten opzichte van de ontwerpbesluiten ongewijzigd vastgesteld.

Waar en wanneer kunt u de besluiten inzien?

De besluiten en de bijbehorende stukken (inclusief de aanvraag) liggen van woensdag 22 februari 2017 tot en met woensdag 5 april 2017 ter inzage op de volgende locaties:

  • provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur.

Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd, te weten van donderdag 23 februari 2017 tot en met woensdag 5 april 2017, kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen.

Het instellen van beroep is mogelijk voor:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij hierover geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht in de besluiten, ook wanneer zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit/de besluiten waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk een kopie hiervan bijvoegen);

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit/de besluiten kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing op de besluiten. Voor het instellen van beroep betekent dit:

  • dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • dat beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld een schorsing van de besluiten.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

Naar boven