Ontwerpbeschikking Total E&P Nederland B.V., Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 7 december 2016 tot en met 17 januari 2017 ligt het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag van Total E&P Nederland B.V. ter inzage. Tot en met 17 januari 2017 kan eenieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Achtergrond van de vergunning

Total E&P Nederland B.V. houdt zich bezig met de winning van aardgas in de Noordzee. Materialen, zoals gereedschappen, leidingen en vaten, die hierbij worden gebruikt, kunnen besmet raken door natuurlijk in de aardkorst aanwezige radioactieve stoffen (ook wel natuurlijke bronnen (NORM) genoemd). Na gebruik kunnen deze materialen vaak weer opnieuw worden ingezet. De met radioactiviteit besmette materialen worden tijdelijk opgeslagen en zijn vergunningplichtig.

De werkzaamheden die aangevraagd zijn, vinden plaats op de locatie van Total E&P Nederland B.V. aan de Scheepmakersweg 29 te Den Helder.

De Minister van Infrastructuur en Milieu is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 17 augustus 2016 is van Total E&P Nederland B.V. een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet ontvangen. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 24 oktober 2016 door Total E&P Nederland B.V. nog nader aangevuld. Voor de behandeling van de vergunningaanvraag zal de uniforme openbare voorbereidingsprocedure worden doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen.

Ontwerpbeschikking

In de ontwerpbeschikking is met het aangevraagde het verrichten van werkzaamheden met natuurlijke bronnen in verband met de winning van aardgas, onder beperkingen en voorschriften vergund. Vergunning zal worden verleend op grond van artikel 29 van de Kernenergiewet en artikel 107 van het Besluit stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpbeschikking inzien?

De vergunning en de overige relevante stukken kunt u inzien vanaf 7 december 2016 tot en met 17 januari 2017 op de volgende locatie:

  • ANVS, Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak van maandag tot en met donderdag: telefoon 070 – 348 73 66 (bereikbaar van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur).

Hoe kunt u op de ontwerpbeschikking inspreken?

Eenieder kan tot en met 17 januari 2017 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbeschikking naar voren brengen.

Schriftelijk:

Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij:

ANVS

Stralingsbescherming

Aanvragen en Melden

O.v.v. Zienswijze Total E&P Nederland B.V.

Bezuidenhoutseweg 67

Postbus 16001

2500 BA Den Haag

Mondeling:

Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het Inspraakpunt Kernenergiewetvergunningen (telefoon 070 – 348 73 66, bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur).

Degene die zienswijzen naar voren brengt, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de zienswijzen?

Na de ontwerpbeschikking wordt door de Minister van Infrastructuur en Milieu de definitieve beschikking opgesteld. In de definitieve beschikking wordt op de naar aanleiding van de ontwerpbeschikking ingebrachte zienswijzen gereageerd. Van de definitieve beschikking wordt te zijner tijd in de Staatscourant mededeling gedaan.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij het Inspraakpunt Kernenergiewetvergunningen (telefoon 070 – 348 73 66, bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur). Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan: Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze Total E&P Nederland B.V.’.

Naar boven