Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 28 november 2016, 2016-0000258332, tot doorverlening van vertegenwoordigingsbevoegdheden van het hoofd van de RCN-unit SZW (Machtigingsbesluit RCN-unit SZW 2017)

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 6, aanhef en onderdeel f, en 9, derde lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015;

Besluit:

§ 1. Algemeen

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder RCN-unit SZW: de RCN-unit SZW, gevestigd te Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

§ 2. Bevoegdheden

Artikel 2

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame medewerkers onderstand en de met de onderstand belaste coördinerend medewerker met standplaats Bonaire, alsmede aan de teamleider bovenwinden en aan de algemeen medewerkers met standplaats Sint Eustatius en Saba, wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie en schriftelijk oproepen van cliënten in het kader van een aanvraag of lopende uitkering onderstand, het oproepen ten behoeve van een keuring daarbij inbegrepen.

Artikel 3

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame medewerkers sociale verzekeringen en de met de sociale verzekeringen belaste coördinerend medewerker met standplaats Bonaire, alsmede aan de teamleider bovenwinden en aan de algemeen medewerkers met standplaats Sint Eustatius en Saba, wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met belanghebbenden in verband met de uitvoering van de Wet algemene ouderdomsverzekering BES, de Wet algemene weduwen- en wezenverzekering BES, de Wet ziekteverzekering BES, de Wet ongevallenverzekering BES en de Cessantiawet BES.

Artikel 4

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame medewerkers kinderbijslag en de met de kinderbijslag belaste coördinerend medewerker met standplaats Bonaire, alsmede aan de teamleider bovenwinden en aan de algemeen medewerkers met standplaats Sint Eustatius en Saba, wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met belanghebbenden in verband met de uitvoering van de Wet kinderbijslagvoorziening BES.

Artikel 5

Aan de inspecteurs arbeidsinspectie van de RCN-unit SZW wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met werkgevers over bevindingen naar aanleiding van arbeidsinspectie bij de betreffende werkgever, niet zijnde het afgeven van een waarschuwing. In afwijking van de eerste volzin is de coördinerend inspecteur arbeidsinspectie bevoegd tot het afgeven van een waarschuwing.

Artikel 6

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame medewerker arbeidszaken en de met arbeidszaken belaste coördinator met standplaats Bonaire en aan de teamleider bovenwinden en de algemeen medewerkers met standplaats Sint Eustatius en Saba, wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met werkgevers inzake arbeidszaken, waaronder mede begrepen het oproepen van werkgevers.

Artikel 7

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame medewerkers tewerkstellingsvergunning en de met de Wet arbeid vreemdelingen belaste coördinerend medewerker met standplaats Bonaire en aan de teamleider bovenwinden en de algemeen medewerkers met standplaats Sint Eustatius en Saba, wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met werkgevers inzake een tewerkstellingsvergunning of aanvraag daartoe, alsmede het afdoen van correspondentie met het openbaar lichaam inzake (de mogelijkheid van) vacaturevervulling door arbeidskrachten vanuit de lokale arbeidsmarkt.

Artikel 8

Aan de stafmedewerker van de RCN-unit SZW wordt machtiging verleend tot het ondertekenen van informatieve brieven, alsmede het fiatteren van ten laste van het ministerie komende facturen, voor zover deze voortvloeien uit een door of namens de minister getekende overeenkomst of schriftelijke afspraak tot een bedrag van USD 10.000 dan wel, bij afwezigheid van hoofd RCN-unit SZW, tot een bedrag van USD 12.000. Bij afwezigheid van de stafmedewerker is de secretaresse van de RCN-unit SZW bevoegd tot het fiatteren van bovenbedoelde facturen, met dien verstande dat deze bevoegdheid begrensd is tot een bedrag van USD 500 per factuur.

Artikel 9

Aan de juridisch medewerker van de RCN-unit SZW en diens waarnemer bij afwezigheid wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met betrekking tot bezwaar, beroep, klachten en overige correspondentie, voortvloeiend uit de functie.

Artikel 10

Aan de functioneel beheerder van de RCN-unit SZW wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie, voortvloeiend uit de functie.

Artikel 11

Aan de bij de RCN-unit SZW werkzame controlerend geneesheer wordt machtiging verleend tot het afdoen van correspondentie met werkgevers, medische specialisten en huisartsen, voortvloeiend uit de functie.

§ 3. Slotbepalingen

Artikel 12

  • 1. Het Machtigingsbesluit RCN-unit SZW 2016 wordt ingetrokken.

  • 2. Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2017.

  • 3. Deze regeling wordt aangehaald als: Machtigingsbesluit RCN-unit SZW 2017.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Kralendijk, 28 november 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, G. de Groot, Hoofd RCN-unit SZW

TOELICHTING

Het hoofd van de RCN-unit SZW is op grond van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015 bevoegd om namens een bewindspersoon besluiten te nemen, beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures te nemen, binnen restricties overeenkomsten aan te gaan en handelingen te verrichten die noch een besluit, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, voor zover deze verband houden met de uitvoering van de wet- en regelgeving op het terrein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en niet zijn voorbehouden aan de leiding van het departement.

Aan het hoofd van de RCN-unit SZW is tevens mandaat en machtiging verleend tot het afdoen van informatieve brieven die betrekking hebben op taken van de eigen organisatorische eenheid, alsmede het paraferen van stukken die betrekking hebben op de taken van de unit. Het hoofd van de RCN-unit SZW heeft bovendien een aantal bevoegdheden inzake het vaststellen en ondertekenen van stukken die betrekking hebben op personeelsaangelegenheden. Het hoofd van de RCN-unit SZW kan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de directeur Werknemersregelingen – die met de onderhavige regeling heeft ingestemd – bevoegdheden doorverlenen aan onder hem ressorterende functionarissen.

In het Machtigingsbesluit RCN-unit SZW 2017 verleent het hoofd van de RCN-unit SZW een aantal specifieke machtigingen aan onder hem ressorterende functionarissen. Bij de uitoefening van de machtigingen dragen de functionarissen er zorg voor dat alle correspondentie, ook die welke via mailverkeer plaatsvindt, wordt opgenomen in het dossier (indien van toepassing).

De algemene bepalingen ten aanzien van de uitoefening van taken en bevoegdheden uit Hoofdstuk 4 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 zijn van toepassing ten aanzien van de uitoefening van de machtigingen. Dit houdt onder andere in dat functionarissen bij de uitoefening van de machtigingen het ter zake vastgestelde beleid en de geldende werkinstructies in acht moeten nemen. Ook zijn functionarissen gehouden bij de uitoefening van de machtigingen uitgaande stukken te ondertekenen met de volgende formule:

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

namens deze,

handtekening van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

naam van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

functie betrokken vertegenwoordigingsbevoegde.

Correspondentie inhoudende een besluit tot toekenning, afwijzing, wijziging, opschorting of schorsing van recht op uitkering, daarmee samenhangende betaalopdrachten of het intrekken daarvan daarbij inbegrepen, blijft voorbehouden aan het hoofd van de RCN-unit SZW. Hetzelfde geldt voor beslissingen op aanvraag voor een ontslag- of tewerkstellingsvergunning. Bij afwezigheid of verhindering van het hoofd van de RCN-unit SZW, worden diens taken en bevoegdheden, behoudens uitzondering, waargenomen door het plaatsvervangend hoofd. Het plaatsvervangend hoofd tekent op naam van het hoofd, met vermelding van: b.a.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, G. de Groot, Hoofd RCN-unit SZW

Naar boven