Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot goedkeuring van congestiebeheersprocedures als bedoeld in artikel 5, zesde lid, van de Elektriciteitswet 1998, ACM

Zaaknummer: 16.0880.53

  • 1. Op 16 augustus 2016 heeft TenneT TSO B.V. de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) verzocht om goedkeuring van de Shadow Allocation Rules (SAR), alsmede Annex 1 en Annex 2 bij de SAR. De SAR betreffen gewijzigde congestiebeheersprocedures.

  • 2. Ingevolge artikel 5, zesde lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet), beslist ACM over de goedkeuring van de door de netbeheerder van het landelijk hoogspanningsnet gehanteerde congestiebeheersprocedures voor landsgrensoverschrijdende netten.

  • 3. Het verzoek en de daarop betrekking hebbende stukken hebben ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben op grond van artikel 3:11 en artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht in deze periode de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen naar voren te brengen. ACM heeft hierop geen schriftelijke zienswijzen ontvangen.

  • 4. ACM heeft, op grond van artikel 5, zesde lid, van de E-wet, de SAR alsmede Annex 1 en Annex 2 bij de SAR goedgekeurd. Het besluit treedt in werking op de dag na publicatie in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van ACM (www.acm.nl). Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

    Autoriteit Consument en Markt

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

Naar boven