Beschikking op de aanvraag tot wijziging van de vergunning van de Stichting Katholieke Universiteit, Radboudumc te Nijmegen, voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING BESLUIT

Op 11 oktober 2016 is door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de vergunning gewijzigd met kenmerk GGO IM-MV 15-010 van de Stichting Katholieke Universiteit, Radboudumc te Nijmegen, voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013. Op 19 juli 2016 had de Stichting Katholieke Universiteit, Radboudumc een daartoe strekkende aanvraag ingediend.

De wijziging betreft het transport en de studie-opzet, waaronder een aanpassing van het aantal muggenbeten waaraan de proefpersonen worden blootgesteld, het aantal immunisaties met genetisch gemodificeerd P. berghei en het aantal blootstellingen aan wildtype P. falciparum.

Procedure

Het verzoek tot wijziging van de vergunning van de Stichting Katholieke Universiteit, Radboudumc te Nijmegen, is behandeld overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikking

De aanvraag, de beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 25 oktober 2016 op werkdagen ter inzage bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM/VSP/Bureau GGO, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, Postbus 1, 3720 BA Bilthoven. De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 030 – 274 27 93, e-mail: bggo@rivm.nl). De bezoeker dient zich met een geldig identiteitsbewijs te melden bij de receptie. Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://www.ggo-vergunningverlening.nl.

Bezwaar

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij Bureau GGO.Tegen deze vergunning kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

De Staatssecretaris van IenM

T.a.v. de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20901

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven