Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 23 september 2016, nr. WJZ/16126329, tot wijziging van de Regeling NVWA-tarieven in verband met het tarief voor KDS

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikel 9.1 Wet dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 10, onderdeel b, van de Regeling NVWA-tarieven wordt ‘€ 12,00’ vervangen door: € 13,66.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2016. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst wordt uitgegeven na 30 september 2016, treedt zij in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 23 september 2016

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

TOELICHTING

In 2013 is het kwartiertarief voor de werkzaamheden die KDS, de B.V. Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector, voor de NVWA uitvoert tijdelijk verlaagd met € 0,66 en in 2015 is het kwartiertarief tijdelijk nogmaals met € 1,00 verlaagd, omdat het afgesproken weerstandsvermogen was overschreden. Op grond van de afspraken tussen KDS en de NVWA was in dit geval een (tijdelijke) tariefsmatiging aan de orde. In de huidige situatie is het weerstandsvermogen door de tariefsmatigingen en door gestegen kosten onder het afgesproken niveau gedaald. De tijdelijke kortingen zijn daarom opgeheven.

Deze wijziging is gericht op inwerkingtreding op 1 oktober. Daarmee wordt voldaan aan de voorgeschreven inwerkingstredingsdata in het kader van het kabinetsbeleid inzake vaste verandermomenten (Kamerstukken II 2009/10, 29 515, nr. 309). Wel wordt afgeweken van de voorgeschreven publicatietermijn van ten minste twee maanden voor inwerkingtreding. Met het oog op de grote financiële consequenties is een afwijking van dit kabinetsbeleid gerechtvaardigd.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

Naar boven