BEKENDMAKING HERSTELBESLUIT VAN HET BESTEMMINGSPLAN"Lingedijk 111” (NL.IMRO.0545.LINGEDIJK111-VS02), Kedichem, gemeente Leerdam

Logo Leerdam

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering

van 1 september 2016 besloten heeft om het herstelbesluit van het bestemmingsplan " Lingedijk 111", te Kedichem (gemeente Leerdam) vast te stellen. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, d.d. 11 mei 2016 met nummer 201504041/1/R4.

 

Aanleiding herstelbesluit

Op 5 maart 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Lingedijk 111, Kedichem” (NL.IMRO.0545.LINGEDIJK111-VS01) vastgesteld. Het betrof de wijziging van de bestemming “Wonen” in een bestemming “Gemengd”. Tegen de vaststelling van dit bestemmingsplan is een drietal beroepen ingesteld en in deze zaak is bovengenoemde tussenuitspraak gedaan. De gemeenteraad is gevraagd om een drietal gebreken in het vaststellingsbesluit te herstellen en daarover een nieuw besluit te nemen (bestuurlijke lus).

 

Wijziging

De wijziging heeft betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    Geluid: een nieuw akoestisch onderzoek heeft geleid tot aanpassing van de plantoelichting voor wat betreft de motivatie en onderbouwing van stemgeluid, planregels (aanpassing artikel 4.1.b1+4) en de verbeelding (tuinterras). Het nieuwe akoestische onderzoek maakt expliciet deel uit van het herstelbesluit.

  • 2.

    Aanpassing artikel 3.4.1.i (bestemming Agrarisch met waarden) inzake de ‘rijbak’.

  • 3.

    Aanpassing artikel 4.4.2.e (bestemming Gemengd) inzake paardenbakken.

 

Ter inzage

Het herstelbesluit van het bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, liggen met ingang van 29 september 2016 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 9 november 2016 ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Dokter Reilinghplein 1,4141 DA Leerdam

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)

Het bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 5 maart 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Lingedijk 111” hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Naar boven