Gemeente Texel

Logo Texel

RECTIFICATIE Kennisgeving

Gewijzigd vastgesteld b estemming s plan Reparatieplan De Koog , Texel ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan R eparatieplan De Koog, Texel is op 23 maart 2016 door de gemeenteraad vastgesteld en heeft van maandag 25 april tot en met maandag 6 juni 2016 ter inzage gelegen. Dit is gepubliceerd in de Staatscourant van 22 april, nr 20177. Het bestemmingsplan is op 7 juni 2016 in werking getreden. Er w as 1 beroepsschrift ingediend. .

Op 27 juli 2016 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het ingestelde beroep, waarna het plan onherroepelijk is.

Gebleken is dat na de vaststelling per abuis niet de juiste versie van de verbeelding is gepubliceerd. I n de gepubliceerde verbeelding is de functieaanduiding ‘specifieke vorm van horeca – terras 1’ opgenomen , hetgeen niet de be doeling was .

Tevens is om technische redenen de tekst bij de maatvoering en ‘maximum aantal slaapplaatsen’ en ‘maximum aantal recreatieve opstallen’ weg gevallen .

Om deze omissie s in het plan te herstellen, wordt de juiste versie van het bestemmingsplan nu opnieu w ter inzage gelegd en wordt deze nieuwe publicatie geplaatst.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 23 maart 2016 het bestemmingsplan Reparatieplan De Koog met nummer NL.IMRO.0448.DKG2015BP0001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan ingevolge artikel 6.12, lid 2 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen aangezien er geen ontwikkellocaties zijn opgenomen.

Het reparatieplan heeft betrekking op het plangebied dat globaal begrensd wordt door:

Kamperfoelieweg, Mienterglop, Nollenkoog, Boodtlaan, Badweg, Ruijslaan, Orchismient, Kamerstraat en Dorpsstraat.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, de Nota van Zienswijzen, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 3 oktober tot en met maandag 14 november 2016 ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0448.DKG2015BP0001-va02

en via de website van de gemeente Texel www.texel.nl (zoekterm bekendmakingen)

Beroepsmogelijkheden

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Tevens kan iedere belanghebbende, zoals hierboven omschreven, tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Den Burg,

burgemeester en wethouders van Texel

Dhr M.C. Uitdehaag, burgemeester

Dhr R.P. van Menen, secretaris

Naar boven