Kennisgeving

Logo Noord-Holland

Hernieuwde terinzagelegging: Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan Windpark Westfrisiaseptember 2016

 

29 september 2016

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 23 augustus 2016 het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan, ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning voor het Windpark Westfrisia hebben vastgesteld. Deze besluiten worden op grond van artikel 9f, eerste lid Elektriciteitswet gezamenlijk met de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap voor Windpark Westfrisia ter inzage gelegd.

 

De provincie Noord-Holland heeft mede op grond van de Elektriciteitswet 1998 het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap voor Windpark Westfrisia gecoördineerd voorbereid. Het beoogde windpark Westfrisia omvat vijf windturbines en ligt ten noorden van de N302 tussen de woonkernen Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West in de gemeente Medemblik. Het ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Windpark Westfrisia, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap liggen opnieuw ter inzage vanaf 29 september tot en met 9 november 2016. Inwoners en organisaties zes weken de gelegenheid om hun zienswijzen in te dienen.

 

Reikwijdte Provinciaal Inpassingsplan en besluitvorming

Initiatiefnemer Windpark Westfrisia BV heeft bij de provincie Noord-Holland een aanvraag ingediend voor het vaststellen van een inpassingsplan om de realisatie van het Windpark Westfrisia mogelijk te maken. De Provincie is voornemens door middel van een Provinciaal Inpassingsplan deze ontwikkeling mogelijk gemaakt. Het plangebied ligt direct ten noorden van de Westfrisiaweg (N23) tussen de woonkernen Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West. De ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap zullen in definitieve vorm toestemming geven voor het bouwen, oprichten en in werking hebben van de windturbines en het aanleggen van de noodzakelijk toegangswegen.

 

Ter inzage

Door een omissie is bij de terinzagelegging van het ontwerp Provinciaal inpassingsplan, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap voor Windpark Westfrisia, verzuimd de bijlagen behorend bij de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap ter visie te leggen. Het ontwerp Provinciaal inpassingsplan, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap worden daarom opnieuw ter inzage gelegd.

 

Vanaf 29 september tot en met 9 november 2016 liggen het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan, de ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap ter inzage bij het Noord-Hollands Archief (Kleine Houtweg 18 in Haarlem). Ook liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Medemblik. De stukken vindt u online op www.noord-holland.nl/windopland en op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-code NL.IMRO.9927.IPWINDPRKWESTFR-ON01(NB. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3 van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend).

 

Zienswijze indienen U kunt van 29 september tot en met 9 november 2016 een zienswijze indienen op de ontwerp-besluiten. Zienswijzen kunnen per post kenbaar worden gemaakt. Richt daarbij uw brief aan: Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Hollandter attentie van Mw. D. van Zandvoort

o.v.v. zaaknummer 845471

Postbus 3007

2001 DA Haarlem

 

Vermeld daarbij:

• Uw naam, adres en bij voorkeur ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

• Een omschrijving van het ontwerpbesluit waarover uw zienswijze gaat.

• De inhoud van uw zienswijze.

 

Indien u mondeling uw zienswijze in wilt dienen, kunt u hiervoor een afspraak maken. Stuur een mail naar windopland@noord-holland.nl of neem telefonisch contact op met mevr. M. van Bakel via 023 5 14 31 43.

 

Melding Activiteiten besluit

De provincie Noord-Holland maakt bekend dat op 7 april 2016 een melding Activiteitenbesluit milieubeheer is ontvangen. De melding is ingediend door Windpark Westfrisia B.V. voor het oprichten en in werking hebben van een windpark bestaande uit 5 windturbines. De melding ligt niet ter inzage en hier is geen bezwaar of beroep tegen mogelijk.

 

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op www.noord-holland.nl/windopland

 

Naar boven