Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten Bedrijventerrein DocksNLD Fase 2 te 's-Heerenberg/Azewijn, Montferland

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 27 september 2016 op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, hebben besloten om voorlopig gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als "Bedrijventerrein DocksNLD Fase 2" te Montferland. Dit gebied ligt globaal ten oosten van het bestaande bedrijventerrein DocksNLD, tussen de Meilandsedijk te 's-Heerenberg/Azewijn en de Duitse grens. Het besluit treedt in werking op 29 september 2016 (één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant van 28 september 2016).

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt samen met het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 27 september 2016 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis te Didam.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Montferland te koop moet aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de burgemeester en wethouders van Montferland tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, afdeling bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van bezwaar of voorlopige voorziening schorst de werking van de voorlopige aanwijzing niet.

Zienswijze

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzingen van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van vier weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant (van 28 september 2016), schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. Een schriftelijke zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J.W. Boschker, telefoonnummer 0316 291391.

 

Didam, 27 september 2016

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland

 

Naar boven