Verkeersbesluit opheffen stopverbod Anjelierstraat Dokkum

Logo Dongeradeel

Eventueel Kenmerk

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DONGERADEEL

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 30 januari 2003, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Door de gemeente, afdeling Ontwikkeling team Openbare Werken is een verzoek ingediend om het stopverbod op de Anjelierstraat te Dokkum op te heffen, door het verwijderen van de bijhorende bebording.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Keuze maken uit volgende vereisten:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Uit het oogpunt van:

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;  - is het gewenst om het stopverbod voor de Anjelierstraat in te trekken. Voor deze straat geldt reeds een parkeerverbod en daarmee is het parkeren op de Anjelierstraat verboden. Het huidige stopverbod betekent in de praktijk dat het voor bewoners verboden is om voor hun eigen woning stil te staan om bijvoorbeeld de garagedeur te openen. Dit schiet daarmee zijn doel voorbij.Het is belangrijk dat er in de Anjelierstraat geen auto’s staan geparkeerd omdat de straat een belangrijke calamiteitenroute is voor de binnenstad. Dit wordt echter met het reeds bestaande parkeerverbod ondervangen.

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer de betrokkenen zijn gehoord.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Friesland, District Noordoost, in deze zijn vervanger de heer A. Klontje..

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders

 

  • 1.

    om het stopverbod (beide zijden) op de Anjelierstraat op te heffen;

door het verwijderen van het bijbehorende onderbord volgens bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en de Essentiele Herkenbaarheidskenmerken, één en ander zoals aangegeven op de bijbehorende afbeelding.

Dokkum, 19 september 2016

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Iedere belanghebbende kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van dit besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1, 9100 AA Dokkum.

Het verkeersbesluit ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken waar u nadere informatie over de verkeersmaatregel en de motivering kunt krijgen. Contactpersoon is de heer J. Reitsma.

 

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

  • a.

    naam en adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven