Kennisgeving onderhoudswerkzaamheden gaswinningslocatie Saaksum, Ministerie van Economische Zaken

Op 5 augustus 2016 heeft de Minister van Economische Zaken een melding ingevolge het ‘Besluit algemene regels milieu mijnbouw’ ontvangen (Staatsblad 2008, 125) van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) te Assen.

De melding gaat over een voorgenomen activiteit op de gaswinningslocatie Saaksum gelegen aan de Roodehaansterweg in de gemeente Zuidhorn.

NAM wint sinds 1999 aardgas vanaf de gaswinningslocatie Saaksum. Om de toestroming van aardgas naar de bestaande aardgasproductieput SSM-1 te verbeteren, worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd met behulp van twee mobiele installaties. Een eerste installatie verricht schoonmaakwerkzaamheden aan de aardgasproductieput. De tweede installatie test de put waarbij enige tijd gas afgefakkeld wordt. Na deze werkzaamheden komt een kleine buis in de productieput. Deze buis heeft een kleine diameter waardoor een vernauwing ontstaat die zorgt voor een hogere gassnelheid in de put.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk overdag plaats. Een klein gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom ook ’s avonds of in de nacht doorgaan. Transporten over de weg vinden zoveel mogelijk overdag en gelijktijdig plaats.

De werkzaamheden zullen naar verwachting starten op 2 september 2016 en zijn naar verwachting 18 september 2016 afgerond.

Meer informatie kunt u krijgen bij mw. L.M. Kriesels T(070) 379 83 55.

Naar boven