Voorbereidingsbesluit Pelmolenpad, Prismalocatie, Dampten, Berkhouterweg en stationsgebied noord, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 12 juli 2016 heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied Pelmolenpad, de Prismalocatie, Dampten/ Berkhouterweg en stationsgebied noord.

Het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft, ligt tussen de A7, Provincialeweg, Koepoortsweg, Van Dedemstraat, Keern, De Weel, Zuiderkruisstraat, Kometenstraat en de spoorlijn Hoorn-Amsterdam.

Het plangebied is aangegeven op de bij het besluit van de gemeenteraad behorende kaart.

Met dit voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat op de aangewezen gronden ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit worden aangehouden.

Ook is het verboden om het gebruik van gronden en bouwwerken of een deel daarvan te wijzigen in een andere vorm van gebruik dan aanwezig op de dag van inwerkingtreding van dit besluit.

Het besluit is op 13 juli 2016 in werking getreden en geldt voor een periode van één jaar.

Het voorbereidingsbesluit is raadpleegbaar op www.hoorn.nl, op www.hoorn.nl/poortvanhoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plannummer is NL.IMRO.0405.VBPelmolenpad-va03.

Het besluit ligt voor een ieder ook ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn.

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen een voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

Hoorn, 25 juli 2016

Naar boven