Vastgesteld bestemmingsplan ‘Beekseweg 26’, Babberich

Logo Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 25 mei 2016 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Beekseweg 26’ gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Met het plan wordt een functieverandering beoogd binnen het VAB-beleid. Het plan voorziet in de verbouw/sloop van de bestaande bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen en een nieuwbouw van een twee-onder-een-kapper. De gewijzigde vaststelling is het gevolg van ingebrachte zienswijzen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan en de motivering daarvoor zijn te vinden in de zienswijzennota en het raadsbesluit met bijbehorende stukken.

 

Besluit hogere grenswaarde

Het college burgemeester en wethouders maakt tevens bekend dat zij bij besluit van 12 april 2016 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden heeft vastgesteld voor het project Beekseweg 26.

 

In het kader van het bestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de hoogst optredende geluidsbelasting op de gevels van de drie woningen (waarvan twee nieuw op te richten) vanwege het wegverkeer de geldende voorkeursgrenswaarden overschrijdt. Omdat maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen niet toepasbaar zijn, zijn op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld voor dit project.

 

Beroep

Van 1 juli 2016 tot 12 augustus 2016 kan tegen beide besluiten beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    degene die een zienswijze heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    iedereen kan beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

  •  

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In werking treden bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet tijdens de beroepstermijn een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook moet u het spoedeisende belang aangeven. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zevenaar, 29 juni 2016

Naar boven