Ontwerp bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan

Logo Veghel

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Ottenstraat 4, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan Veghel-West, deelgebied Rembrandtlaan elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE02ah000000BP2015-ON01.

Het bestemmingsplan biedt planologische mogelijkheden voor het verleggen de bestaande Rembrandtlaan, tussen Aa-brug en Maxwell Taylorburg over de Zuid-Willemsvaart, naar een meer zuidelijk gelegen tracé ter hoogte van de bestaande op- en afritten en de realisatie van maximaal 224 woningen binnen drie bouwvelden.

Concept beeldkwaliteitplan

Voor de invulling van de drie bouwvelden met woningen is een concept beeldkwaliteitplan opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens dit beeldkwaliteitplan vast te stellen als onderdeel van de Welstandnota. Gelijktijdig met het bestemmingsplan maken burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel bekend, dat in het kader van artikel 4 van de Inspraakverordening van de gemeente Veghel het concept beeldkwaliteitplan ter inzage ligt.

Ontwerpbeschikkingen hogere grenswaarden geluid

Gelijktijdig met het bestemmingsplan maken burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel bekend, dat in het kader van artikel 83 en 110c van de Wet geluidhinder twee ontwerpbeschikkingen ter inzage liggen, voor het vaststellen van hogere grenswaarden voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting op diverse gevels.

Zienswijzen

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken tegen het ontwerp bestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitplan.

Alleen belanghebbenden kunnen zienswijzen kenbaar maken tegen de ontwerpbeschikkingen hogere grenswaarden geluid.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college Burgemeester en wethouders van Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met mevrouw M. van de Graaf van de afdeling Ruimte, bereikbaar via het centraal telefoonnummer 14 0413.

Er vindt een inloopavond plaats over het ontwerp bestemmingsplan op dinsdag 12 juli 2016 van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) aan de Ncb-laan 52a in Veghel.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel, 29 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Veghel

 

Naar boven