Ontwerp bestemmingsplan ‘Afronding Bunderse Hoek 2016’

Logo Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Afronding Bunderse Hoek 2016’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Afronding Bunderse Hoek 2016’ elektronisch raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE05ab00000OBP2016-ON01.

Voor het gebied gelegen tussen de wijk De Bunders en de Udenseweg is een plan opgesteld voor maximaal 97 woningen ter afronding van de woonwijk. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Vossenweide, Bisamweide, Buitenweide, Udenseweg en de Wethouder Donkersweg. Het voornemen is om de huidige agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming.

Eerder is op 4 september 2014 het bestemmingsplan ‘Afronding Bunderse Hoek’ vastgesteld door de gemeenteraad. Naar aanleiding van een beroepschrift dat tegen dit besluit is ingediend, heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State op 29 april 2015 geoordeeld dat het plan op enkele punten gebrekkig gemotiveerd was. Daarom heeft zij het vaststellingsbesluit vernietigd. Het bestemmingsplan is op de gebrekkig geachte punten aangepast door de ontwikkelende partijen en opnieuw door hen ingediend bij het gemeentebestuur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpplan kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze daarover kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt daartoe contact opnemen met de heer M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

De gemeenteraad zal met inachtneming van ingediende zienswijzen een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Veghel, 29 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Veghel

 

Naar boven