Verkeersbesluit tot het sluiten van de Asteroïde, komende vanaf de Koolweg voor auto’s en motorfietsen .

Logo Brunssum

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

In verband met de afronding van de infrastructurele werkzaamheden “Masterplan Treebeek (Fase plus), het noodzakelijk is gebleken om ondanks de aanvullende maatregelen die reeds zijn genomen op de Asteroïde, voor het weggedeelte gelegen tussen de achterzijde van de woningen Treebeekplein 147 t/m 167 er nog altijd subjectieve verkeersonveiligheid evenals subjectieve milieuhinder (geluidsoverlast) wordt ervaren door de bewoners van genoemde panden en dat wederom om aanvullende maatregelen wordt verzocht in het kader van verkeersveiligheid en beperking van geluidsoverlast.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

Na de afrondende werkzaamheden hebben bewoners aangegeven dat genoemd weggedeelte als sluiproute wordt gebruikt en dat zij door gevelweerkaatsing milieuhinder ondervinden (geluidsoverlast). In overleg zijn reeds aanvullende maatregelen genomen door de gemeente middels het plaatsen van straatjuweeltjes, wat volgens de bewoners niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.

In onderling overleg tussen een bewonersdelegatie en de desbetreffende portefeuillehouder overeengekomen is om de vanaf de Koolweg, inrijdende de Asteroïde de weg te sluiten voor Auto’s en motorfietsen middels een fysieke afsluiting . Dat deze afsluiting middels het plaatsen van de desbetreffende bebording conform het RVV, voor genoemde categorieën voertuigen wordt ondersteund middels het plaatsen van een fysieke afsluiting.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

BESLUIT:

Op grond van vorenstaande overweging besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum tot het sluiten van de Asteroïde, komende vanaf de Koolweg voor auto’s en motorfietsen voor genoemde categorieën voertuigen middels het plaatsen van het bord C12 conform het RVV en deze maatregel te ondersteunen middels het plaatsen van fysieke afsluiting.

Het geheel middels het aanbrengen van de daartoe geëigende bebording conform het gestelde in het RVV 1990.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 250, 6440 AG Brunssum.

U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienen via http://www.brunssum.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

  • a.

    naam en adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    omschrijving van het besluit, waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • d.

    de gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbende voor een vergoeding in de kosten van een gegrond verklaard bezwaar in aanmerking wenst te komen, dient dit in het bezwaarschrift te worden aangegeven.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u verder precies bezwaar kunt maken tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid"

Brunssum, 29 juni 2016

Naar boven