Oprichten woning Herenweg 85 te Breukeleveen

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn een Omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Herenweg 85 te Breukeleveen.

Het plan.

De bestaande woning wordt gesloopt en ter plaatse wordt een nieuwe woning opgericht.

Het bestemmingsplan

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Eerste Herziening Bestemmingsplan Plassengebied. Het bouwplan is in strijd met dit bestemmingsplan omdat de toegestane oppervlakte en de goothoogte worden overschreven. Bovendien bedraagt de afstand tussen de te bouwen woning en de perceelgrens en de oeverlijn minder dan de minimaal vereiste 5 meter. Het bouwplan is echter wel in overeenstemming met het ontwerp-bestemmingsplan Loosdrecht Plassengebied 2013. Tevens is een ruimtelijke onderbouwing overgelegd.

Ter inzage

Het ontwerp-besluit Omgevingsvergunning voor het oprichten van genoemde woning en de daarbij behorende stukken liggen ingaande 30 juni 2016 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis (afd. Ruimtelijke Ontwikkeling) aan de Rading 1 te Loosdrecht, op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur. Het ontwerp-besluit en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen tevens worden ingezien op de website van de gemeente: www.wijdemeren.nl (Ter inzage). De digitale verbeelding kan ook worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het indienen van een zienswijze

Binnen bovengenoemde termijn kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze over het ontwerp-besluit omgevingsvergunning indienen bij burgemeester en wethouders.. (Postbus 190. 1230 AD Loosdrecht). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan telefonisch contact op worden genomen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling: (035) 65 59 557.

Naar boven