Vergunning luchtvaartvertoning Noordwijk 150 jaar badplaats

Datum: 21 juni 2016

Nummer: ILT-2016/46112

DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Defensie;

Gelezen het verzoek van het Da Vinci Comité van 9 mei 2016;

Overwegende dat dit verzoek is getoetst aan het wettelijke kader, gesteld in:

  • artikel 17 van de Luchtvaartwet;

  • artikel 158 van de Regeling Toezicht Luchtvaart;

  • Regeling luchtvaartvertoningen;

  • Artikel 8a.51 van de Wet luchtvaart;

Gezien de verklaring van geen bezwaar van 19 april 2016 van de burgemeester van de gemeente Noordwijk;

BESLUIT:

Artikel 1

De vergunning, bedoeld in artikel 17, eerste lid, van de Luchtvaartwet, wordt verleend aan het Da Vinci Comité, hierna aan te duiden als organisator. De heer E.C. de Bruijn, woonachtig te Texel, of de heer F.M.J. Bouwhuis, woonachtig te Sint Nicolaasga, zal als vertoningsdirecteur optreden.

Artikel 2

  • 1. De vergunning, bedoeld in artikel 1, heeft betrekking op een locatie in Noordwijk, geografische positie 52°14'53.00"NB – 004°25'33.00"OL, nader aangegeven op de bij deze beschikking behorende kaart (gemerkt 'bijlage 1').

  • 2. De vergunning is geldig op:

    • vrijdag 24 juni 2016 van 15.30 uur tot 17.30 uur plaatselijke tijd;

    • zaterdag 25 juni 2016 van 13.15 uur tot 14.00 uur plaatselijke tijd en van 15.30 uur tot 19.00 uur plaatselijke tijd.

  • 3. Indien de luchtvaartvertoning niet op deze datum kan worden gehouden, geldt er geen uitwijkdatum.

  • 4. Tijdens de luchtvaartvertoning mogen zich geen passagiers bevinden in de deelnemende luchtvaartuigen. Dit geldt tevens voor de luchtvaartuigen die een fly-by uitvoeren tijdens de luchtvaartvertoning.

  • 5. Bij de voorbereiding en uitvoering van de luchtvaartvertoning moet worden voldaan aan de Regeling luchtvaartvertoningen.

  • 6. De organisator zorgt ervoor dat tijdens de luchtvaartvertoning een deelnemerslijst met DA- en BVB-nummers, alsmede een kopie van het BVL van alle deelnemers van de luchtvaartvertoning ter inzage aanwezig is.

  • 7. Het publieksgebied beperkt zich tot een gebied ten oosten van de vertoningslijn, zoals opgenomen in bijlage 1, behorende bij deze vergunning.

  • 8. Ten minste één uur vóór aanvang van de luchtvaartvertoning neemt de vertoningsdirecteur contact op met de Operationele Helpdesk van de LVNL (tel.: 020 4062201); aan de voorwaarden door hem gesteld wordt strikt de hand gehouden.

  • 9. Het niet-doorgaan of voortijdig beëindigen van de luchtvaartvertoning wordt door de vertoningsdirecteur telefonisch doorgegeven aan de Supervisor van AOCS NM (tel.: 0577 458700), de Inspectie Leefomgeving en Transport (tel.: 070 4563434), de meldkamer van de Landelijke Eenheid, afdeling Luchtvaart (tel.: 020 5025693) en de Operationele Helpdesk van de Luchtverkeersleiding Nederland (tel.: 020 4062201).

Artikel 3

De luchtvaartvertoning mag uitsluitend plaatsvinden binnen het voor de luchtvaartvertoning aangewezen tijdelijke gebied met beperkingen Noordwijk.

Artikel 4

De luchtvaartvertoning bestaat uit de onderdelen, vermeld in het programmaoverzicht dat als bijlage 2 bij deze beschikking is opgenomen.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking met ingang van 24 juni 2016 en vervalt met ingang van 26 juni 2016. Het niet of niet volledig nakomen van de voorschriften en beperkingen, genoemd in de artikelen 2 en 3, kan aanleiding zijn de in deze beschikking bedoelde toestemming in te trekken.

DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU, namens deze, DE INSPECTEUR ILT/LUCHTVAART, M. van Velzen Senior Inspecteur

Bezwaarmogelijkheid

Indien u het niet eens bent met deze vergunning, kunt u hiertegen op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum waarop deze vergunning is verzonden, schriftelijk bezwaar aantekenen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

Inspectie Leefomgeving en Transport

Postbus 16191

2500 BD Den Haag

Is er sprake van onverwijlde spoed? Dan kunt u de rechtbank van uw woonplaats verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Meer informatie over de voorlopige voorziening vindt u op www.rechtspraak.nl.

BIJLAGE 1:

Kaarten

Publiekslijn fixed wing

Publiekslijn fixed wing

BIJLAGE 2:

Programma

Deelnemers luchtvaartvertoning Noordwijk 150 jaar badplaats of deelnemers of demonstratietoestellen van gelijke soort en kwaliteit ter vervanging daarvan, mits het luchtvaartuig is voorzien van een geldig bewijs van inschrijving en luchtwaardigheid of permit to fly geldig in Nederland:

Operator

Registratie

Type

Koninklijke Luchtmacht

 

KDC-10

Koninklijke Luchtmacht

 

4x Lockheed Martin F16

SKHV

div.

Historische langsvlucht SKHV

St. Catalina

PH-PBY

Catalina PBY-5a

St. Fokker Four

PH-AFS, PH-HOG

Fokker S-11

 

PH-HOL, PH-HOK

 

Kustwacht

PH-CGN of PH-CGC

Dornier 228-212

SKHV

PH-KHV

Beechcraft 18

Royal Falcons

N.b.

Extra 300L

Naar boven