Vaststelling bestemmingsplan ‘Heideweg 62’

Logo Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 10 mei 2016 bij besluitnummer 5219553 het bestemmingsplan ‘Heideweg 62’ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het perceel Heideweg 62 is gelegen aan de noordzijde van Hooglanderveen, op de grens met het gebied De Bron in Vathorst. Het perceel is op dit moment ingevuld met bedrijfsbebouwing. Deze bebouwing wordt gesloopt. De eigenaar wil 5 woningen op het perceel bouwen; 2 keer twee aaneen gebouwde woningen en 1 vrijstaande woning.

Het perceel heeft in het op dit moment geldende bestemmingsplan 'Hooglanderveen en Vathorst' de bestemming 'Bedrijf'. Omdat die bestemming de bouw van 5 woningen niet mogelijk maakt, is het bestemmingsplan 'Heideweg 62' opgesteld en in procedure gebracht.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 27 mei tot en met donderdag 7 juli 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00116-0301, of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom kunnen, binnen de periode van terinzagelegging, uitsluitend diegenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven