VERKEERSBESLUIT

Logo Noord-Beveland

 

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland,

gelet op artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd is tot het nemen van besluiten;

 

Betreft: het verzoek tot het realiseren van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op de Veerdam, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

 

Overwegende dat:

- het wenselijk is om personen die zich moeilijk te voet kunnen voortbe­wegen het recht te geven op een gehandicaptenparkeerplaats;

- op grond van artikel 26, lid 1 RVV 1990 op een gehandicaptenparkeerplaats slechts mag worden geparkeerd:

een gehandicaptenvoertuig;

een motorvoertuig op meer dan twee wielen waarin een geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar is aangebracht.

- de Veerdam is opnieuw ingericht. Richting de Veersteiger, mogen aan de westzijde van de Veerdam,  auto’s parkeren. Hierdoor is een algemeen belang ontstaan voor het realiseren van een algemene gehandicaptenparkeerplaats welke zo dicht mogelijk bij de Veersteiger is gelegen;

- op grond van artikel 24 BABW verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de korpschef van het regionale politiekorps, welk overleg blijkens advies van 14 april 2016 heeft  plaatsgevonden. Dit advies maakt integraal onderdeel uit van dit besluit;

- op grond van artikel 26 BABW het besluit gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

 

Gelet op:

artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van BABW, alsmede het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 lid 1 onder c: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

Besluiten:

I. Tot het plaatsen van het bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) zoals genoemd in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, aan de Veerdam zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

II. Een kopie van dit besluit toe te zenden aan:

- Politie Zeeland, Postbus 5009, 4330 KA Middelburg.

 

Wissenkerke, 3 mei 2016

Burgermeester en wethouders van Noord-Beveland,

namens deze,

mr. B.C.C. Melis

adjunct-secretaris

 

N.B.: “Tegen dit besluit kunt u een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift wordt ondertekend en bevat ten minste:

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u de voorzieningen rechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, team Bestuursrecht, postbus 90006 4800 PA Breda verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie hierover kunt u zich wenden tot onze afdeling Beleid en projecten (14 0113). U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven