Vergunningen voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KERNENERGIEWET

Bij besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu zijn, onder het daarbij vermelde nummer, vergunningen verleend voor het verrichten van handelingen en/of werkzaamheden met radioactieve stoffen, toestellen en splijtstoffen.

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van onderstaande besluiten een bezwaarschrift indienen bij de directie Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20901, 2500 EX Den Haag. De besluiten zijn verzonden op de hieronder genoemde data.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, de datum, de naam en het adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Tenzij bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie over onderstaande besluiten kunt u terecht bij het Inspraakpunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 348 73 66, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, onder vermelding van het kenmerk van dit besluit.

Radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen

26 april 2016

2015/0905-23 aan Universitair Medisch Centrum Groningen voor:

  • handelingen met een cyclotron met een protonenenergie van maximaal 230 MeV ten behoeve van medische therapie en medisch-wetenschappelijk onderzoek, in het kader van protonentherapie,

  • handelingen met toestellen met een hoogspanning van maximaal 150 kV ten behoeve van medische diagnostiek, medisch-wetenschappelijk onderzoek en voorbereiding van medische therapie, in het kader van protonentherapie,

  • opslag van geactiveerde onderdelen die zijn ontstaan tijdens het gebruik van het cyclotron,

  • lozing in lucht van argon-41,

binnen de in bedrijf te nemen protonenbestralingsfaciliteit UMC Groningen Proton Therapy Center op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gelegen aan de Vrydemalaan 15 (kadastrale secties 12486 en 12487) te Groningen.

Naar boven